14.6 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateOficialii Opel cer guvernului german să sprijine industria auto

Oficialii Opel cer guvernului german să sprijine industria auto

Oficialii constructorului german de automobile Opel, filiala producătorului american General Motors, au înaintat o cerere cancelarului Angela Merkel în vederea adoptării unor noi măsuri de sprijinire a sectorului auto, a anunţat luni un purtător de cuvânt al Opel, conform Reuters.

Oficialii Opel au cerut facilităţi fiscale la cumpărarea de maşini noi, credite ieftine pentru consumatori şi prime pentru casarea maşinilor mai vechi de 10 ani.

La nivel european, constructorul unor automobile precum Astra şi Corsa are în vedere un plan de 40 miliarde euro pentru credite ieftine, din partea Băncii Europene pentru Investiţii (BEI)

Săptămâna trecută, guvernul german a anunţat o serie de măsuri pentru stabilizarea pieţei, printre care şi o reducere a taxelor de achiziţionare a automobilelor noi, pe o perioadă de 1-2 ani.

De asemenea, producătorul de automobile Volkswagen ar putea cere, prin intermediul băncii sale, să participe la planul german de sprijinire a sectorului financiar, a declarat azi, pentru AFP, un purtător de cuvânt al companiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS