15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateConferinţă preoţească în Arhiepiscopia Craiovei

Conferinţă preoţească în Arhiepiscopia Craiovei

În Arhiepiscopia Craiovei continuă şi în această săptămână desfăşurarea conferinţelor preoţeşti de toamnă. Astfel, astăzi, 10 noiembrie, preoţii din protoieria Craiova Municipiu, au participat în sala de festivităţi a Căminului eparhial “Renaşterea”, la lucrările conferintei cu tema "Sfântul Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului şi Mitropolit al Ţării Româneşti – 500 de ani de la trecerea sa la cele veşnice".
Conferinţa, prezidată de către IPS Părinte Mitropolit dr. Irineu Popa, a fost precedată, de la ora 7.30, de săvârşirea slujbei Sfintei Liturghii, la Catedrala Mitropolitană "Sfântul Dumitru" din Craiova. După săvârşirea slujbei, preoţii şi ceilalţi credincioşi prezenţi au sărutat moaştele Sfântului Ierarh Nifon şi au primit binecuvântare arhierească. “Considerăm – a spus IPS Părinte Mitropolit Irineu, în deschiderea lucrărilor conferinţei – că moaştele Sfântului Nifon ne vor ajuta, ne vor proteja, de aceea am ţinut să le sărutăm cu toţii, ştiind că nu numai noi le îmbrăţişăm, ci şi Sfântul ne îmbrăţişează pe noi, ca să fie această comuniune sfântă, noi cei care am fost sfinţiţi şi Sfântul care a ajuns în împărăţia lui Dumnezeu.”
Referindu-se la hotărârea de a se merge cu moaştele Sfântului Ierarh Nifon la toate protoieriile din afara Craiovei unde au loc conferinţe preoţeşti, Înaltpreasfinţia Sa a precizat: "Am considerat că este necesar ca şi cei care n-au trecut pe la Catedrala Mitropolitană, când au venit în Craiova, să aibă Sfintele Moaşte acolo la ei şi vă spun sincer că a fost o mare bucurie pentru părinţii noştri, pentru toţi credincioşii unde am fost cu Sfintele Moaşte".
Următoarele conferinţe preoţeşti se vor desfăşura după următorul program: marţi, 11 noiembrie – protoieria Băileşti, miercuri, 12 noiembrie – protoieria Craiova Nord şi joi, 13 noiembrie – protoieria Craiova Sud.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS