13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate200 de copii ţigani din România fac anual peste 19 milioane de lire în Marea Britanie

200 de copii ţigani din România fac anual peste 19 milioane de lire în Marea Britanie

Circa 200 de copii ţigani din România, victime ale traficanţilor de carne vie, câştigă în Marea Britanie peste 19 milioane de lire (aproximativ 23 de milioane de euro) pe an din criminalitate stradală şi fraude, cea mai mare parte a banilor întorcându-se în România. După cum informează The Sunday Times, copiii, care au o vârstă medie de opt ani, au fost aduşi ilegal în Marea Britanie cu acceptul părinţilor lor, care au primit din partea traficanţilor o "indemnizaţie de angajare".
Activităţile desfăşurate de această bandă, despre care poliţia crede că a traficat în statele UE 1.107 copii, au fost dezvăluite parlamentarilor britanici de Max-Peter Ratzel, directorul Europol. "Toţi aceşti copii au fost aduşi în Marea Britanie special pentru a fi exploataţi prin încredinţarea comiterii unor delicte stradale şi pentru a frauda sistemul de securitate socială al regatului", a scris Ratzel într-o scrisoare trimisă luna trecută Comisiei pentru afaceri interne a Camerei Comunelor.
"Mulţi dintre părinţii lor au fost complici la acest trafic, pentru că se gândeau la o cotă parte din profiturile făcute, în condiţiile în care grupul de traficanţi implicaţi se aşteaptă ca aceşti 200 de copii să câştige până la 24 de milioane de euro (19,2 milioane de lire sterline) pe an. Există suspiciuni că majoritatea, dacă nu chiar toţi acesti bani sunt trimişi înapoi în România", spune şeful Europol.
James Clappison, membru conservator al comisiei parlamentare, spune că această realitate dovedeşte gravitatea ameninţării reprezentate de bandele est-europene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS