18.1 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMajorare de 20% pentru bugetari

Majorare de 20% pentru bugetari

Salariile din sectorul bugetar ar putea creşte cu 20% de la 1 ianuarie, iar sporurile ar urma să reprezinte maximum 40% din câştigurile salariale, a anunţat ieri ministrul muncii, Mariana Câmpeanu, la finalul discuţiilor cu sindicatele despre Legea salarizării personalului din sectorul bugetar. Oferta este dublă faţă de procentul de numai 10% acceptat de liderii Sanitas, după negocierile cu ministrul sănătăţii, Eugen Nicolăescu. „Eu am propus ca salariile să se majoreze cu 20% din luna ianuarie. Noua lege va reglementa şi ponderea sporurilor în câştigurile salariale, astfel încât acestea să reprezinte doar 30-40% din veniturile angajaţilor, aşa cum se întâmplă în Uniunea Europeană“, a declarat Câmpeanu.

Ministrul muncii a adăugat că noua lege va ajuta şi la înlăturarea diferenţelor mari între salarii: „Legea salarizării bugetarilor va înlătura inechităţile majore din sistemul de salarizare, prin introducerea raportului de 1 la 15 între cel mai mic şi cel mai mare salariu“.

Ministrul a anunţat că o decizie finală cu privire la creşterile salariale acordate în sectorul bugetar va fi luată marţi, când va fi semnat acordul legat de principiile ce vor sta la baza acestei legi între guvern, partidele politice, sindicate şi patronate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII