18.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCEZ ne întoarce în ’80

CEZ ne întoarce în ’80

Întreruperea curentului cât e ziua de lungă a devenit ceva obişnuit pentru locuitorii unor străzi din centrul Craiovei. După ultima avarie, apărută ieri- dimineaţă, CEZ anunţă că, opt ore zilnic, opt străzi vor rămâne fără energie electrică săptămâna viitoare.

 

Sute de craioveni rămân aproape zilnic fără energie electrică în casă din pricina avariilor din reţelele CEZ sau a unor lucrări la punctele de transformare. Pentru locuitorii din zona Facultăţii de Agronomie – Stadion „Ion Oblemenco“, afectaţi periodic de lucrările la reţele, toamna acestui an este similară celor din epoca de aur, în care se făcea economie, iar oamenii primeau curent două-patru ore pe zi. Cei mai afectaţi sunt craiovenii de pe străzile Ecaterina Teodoroiu şi Bucovăţ, unde, când nu e avarie, sunt lucrări de întreţinere, iar dacă nu sunt lucrări de întreţinere, e avarie, aşa că lumină oricum nu e!

Ultima avarie înregistrată în sistemul CEZ Distribuţie a fost ieri-dimineaţă, înainte de ora 8.00. La ora 16.00, CEZ nu cuplase încă la reţea proprietăţile de pe strada Ecaterina Teodoroiu, în ciuda faptului că un reprezentant al furnizorului susţinea cu o oră înainte că reparaţia era încheiată. „În reţeaua care alimentează cu energie consumatorii din str. Ecaterina Teodoroiu din Craiova a avut loc o avarie încă de azi-dimineaţă, în jurul orei 8.00, iar lucrările de remediere s-au încheiat recent“,
ne-a informat ieri, la ora 15.04, Angelica Barbu, specialist în comunicare al CEZ România. O avarie la fel de importantă a mai fost la începutul lunii octombrie, când reprezentanţii CEZ susţineau că este vorba de lucrări programate, care însă nu au fost anunţate.

La tupeu

 

Odată rezolvată avaria din echipamentele care alimentau străzile Ecaterina Teodoroiu şi Bucovăţ, CEZ Distribuţie îşi mai face nişte planuri de întrerupere, nu se ştie din ce motiv, pentru aceleaşi străzi, plus alte şase adiacente, pentru toată săptămâna 10-17 noiembrie. Distribuitorul anunţă că străzile Câmpia Islaz, Petuniilor, Alexandru cel Bun, Ecaterina Teodoroiu, Bucovăţ, Henri Barbusse, Pictor Iscovescu şi Transilvaniei vor rămâne zilnic fără curent, de la 8.00 la 16.00, de luni până vineri. Motivul, necunoscut. Craiovenii spun că la un astfel de tratament trebuie răspuns pe măsură. „Cine a adus CEZ-ul ăsta mare păcat şi-a făcut cu oamenii! Cât i-am înjurat pe ăia pe vremea lui Ceauşescu, cât îi înjuram noi pe ăia de la Electrica, dar parcă toţi erau mai simţiţi. Ăştia n-au respect pentru nimic, sunt cu ochii numai pe luat, iar noi stăm mai mereu fără curent“, s-a plâns craioveanca Mioara Anghel. Mai mulţi locatari de pe străzile Ecaterina Teodoroiu şi Bucovăţ sunt decişi să sesizeze, pentru început, Oficiul pentru Protecţia Consumatorului Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII