21.7 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTrotil descoperit în trenul accelerat Chişinău-Bucureşti

Trotil descoperit în trenul accelerat Chişinău-Bucureşti

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Nicolina au descoperit ieri în urma unui control amănunţit efectuat asupra vagonului nr.3 al din trenului accelerat 401, Chişinău-Bucureşti, un calup de trotil.
La actiune au participat sub coordonarea procurorului din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iasi lucratori din cadrul I.J.P.F. Iasi, D.P.F. Iasi, Directiei Judetene a S.R.I. Iasi – Brigada Antitero, I.P.J. Iasi – Serviciul Arme, Explozivi si Substante toxice si I.J.J. Iasi.

Pe timpul controlului, poliţiştii de frontieră împreună cu inspectorii vamali au descoperit în podul cuşetei nr. 9, deasupra uşii, un calup dreptunghiular de aproximativ 200 grame inscripţionat în limba rusă “Trotil” având ataşată o capsă pirotehnică.  S-au luat măsuri de izolare a zonei, protejarea persoanelor (cei 6 pasageri au fost mutaţi în alt vagon) şi efectuarea cercetărilor de către o echipă complexă formata din ofiţeri specialişti din cadrul I.J.P.F. Iaşi, D.P.F. Iaşi, I.P.J. Iaşi, Directiei Judeţene a S.R.I. Iaşi, sub coordonarea procurorului din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iaşi.
Au fost efectuate verificări la nivelul întregului tren, fiind folosită aparatura specială şi un câine pentru detectarea explozibilului şi substanţelor toxice, fără a se mai descoperi alte materiale periculoase.
În schimb au mai fost descoperite ascunse într-un alt vagon 837 pachete de ţigări marca LM cu timbru R. Moldova.
Pasagerii din vagonul 3 şi personalul de tren, cetăţeni din R. Moldova şi cu dublă cetăţenie româna şi R. Moldova au fost audiaţi pentru stabilirea împrejurarilor în care trotilul a ajuns în locul respectiv.
La finalizarea verificărilor, trenul şi-a continuat deplasarea. Cercetările continuă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS