20.6 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024

Greva CFR, amânată

Liderii celor opt regionale de căi ferate din România au decis ieri să amâne cu două săptămâni greva anunţată pentru astăzi, în aşteptarea adoptării de către guvern a ordonanţei de urgenţă prin care ar urma să fie transferaţi de la buget bani pentru investiţiile din infrastructura feroviară.
„În proporţie de 99%, trenurile vor circula mâine (astăzi – n.r.) normal“, a declarat preşedintele Federaţiei Naţionale Feroviare Mişcare-Comercial, Gheorghe Popa. Reprezentanţii sindicatelor din CFR au explicat că au luat această hotărâre ca să lase timp actualului guvern să adopte ordinele ce vor reglementa autorizarea şi verificarea periodică a personalului din calea ferată.
Amânarea grevei vine după ce ministrul transporturilor, Ludovic Orban, le-a promis liderilor sindicali de la CFR că va propune în viitoarea şedinţă de guvern un proiect de ordonanţă pentru alocarea de la bugetul de stat a noi fonduri destinate investiţiilor în infrastructură. Al doilea punct al discuţiilor dintre reprezentantul executivului şi sindicalişti a vizat promovarea unor acte normative care să reglementeze verificarea şi autorizarea personalului CFR de către unităţile feroviare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS