16.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateRAR vrea să verifice anual nivelul emisiilor de CO2 pentru maşinile mai vechi de şapte ani

RAR vrea să verifice anual nivelul emisiilor de CO2 pentru maşinile mai vechi de şapte ani

Registrul Auto Român (RAR) a anunţat astăzi că a propus autorităţilor să introducă un test anual suplimentar de verificare a nivelului de emisii poluante pentru maşinile a căror vechime depăşeşte şapte ani, ca să reducă nivelul de poluare generat de traficul rutier din România.

"Acest test urmează să fie implementat prin modificarea corespunzătoare a Reglementărilor privind certificarea încadrării vehiculelor rutiere în normele tehnice pentru siguranţa circulaţiei rutiere, protecţia mediului şi în categoria de folosinţă conform destinaţiei, prin inspecţia tehnică periodică (ITP). Testul va fi efectuat în intervalul dintre două inspecţii tehnice periodice legale care conţin, de asemenea, o inspecţie de poluare", se arată în comunicatul RAR.

Registrul a anunţat că testul va putea fi efectuat în toate staţiile ITP autorizate RAR. 

Instituţia a motivat introducerea acestui nou test de poluare prin faptul că în România sunt foarte multe autovehicule care nu sunt conforme normelor de poluare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII