13.3 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBucureştiul, pe locul cinci în topul celor mai nesigure oraşe din Europa

Bucureştiul, pe locul cinci în topul celor mai nesigure oraşe din Europa

Bucureştiul se află pe locul cinci în clasamentul celor mai nesigure oraşe din Europa. Potrivit unui studiu realizat de EUROSTAT, unul din trei bucureşteni susţine că se simte foarte rar în siguranţă sau mai degrabă niciodată.

Dacă în urmă cu câţiva ani, capitala României era unul din exemplele pozitive alături de Amsterdam şi Londra, Bucureştiul dă acum o luptă strânsă pentru primele locuri în topul nesiguranţei, cu Sofia şi Atena.

Cartierele cele mai lipsite de apărare, potrivit EUROSTAT, nu sunt, aşa cum ne-am fi aşteptat, Rahova sau Pantelimonul. Bucureştenii indică drept cea mai periculoasă zonă Sectorul 1, unde se găsesc frumoasele cartiere Floreasca şi Primăverii. În aceste zone s-au comis cele mai multe infracţiuni stradale, după cum reiese din rapoartele poliţiei din acest an.

Oraşele care au reuşit totuşi să surclaseze Bucureştiul sunt Istanbul, urmat de Napoli, Sofia şi Atena, unde sentimentul protecţiei lipseşte cu desăvârşire.

Potrivit studiului, cele mai liniştite oraşe sunt cele din ţările nordice cu exemple precum Copenhaga, Amsterdam sau Helsinki.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS