14.2 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024

Asfalt la rece

Peste 16 milioane de lei intră în această toamnă în străzile Craiovei. Suplimentul bugetar pentru infrastructură a fost deja împărţit între doi constructori, care trebuie să-l epuizeze în acest an, în caz contrar, primăria fiind obligată să returneze banii către bugetul statului.

 

Contractele pentru realizarea ultimelor lucrări de modernizare stradală proiectate la Craiova au fost semnate zilele trecute. Primăria a atribuit prin negociere lucrări de 16,28 milioane de lei firmelor Delta ACM ’93 Bucureşti şi Domarcons SA Craiova, pentru realizarea a şase obiective de investiţii în infrastructură. Fiindcă provin dintr-o alocaţie distribuită la rectificarea bugetului de stat pe anul 2008, banii trebuie cheltuiţi până pe 29 decembrie, în caz contrar, primăria fiind nevoită să renunţe la fonduri. „Eu am spus că nu trebuie să ne speriem că nu vom putea cheltui banii şi că această alocaţie este un noroc pentru Craiova. Am reuşit să atribuim şi lucrările unor firme care s-au angajat că vor duce la bun sfârşit proiectele. Mai ales că acum nu mai au cine ştie ce de lucru. Să dea Domnul să ţină şi vremea cu noi! Dar eu cred că, oricum va fi vremea, constructorii se vor descurca“, a spus primarul Craiovei, Antonie Solomon.

Directorul bazei din Oltenia a societăţii Delta ACM ’93, Viorel Gheorghilă, spune că, în mod normal, firma poate termina cele două străzi la care lucrează până la sfârşitul lunii noiembrie. „Sigur că depinde şi de condiţiile climaterice. Însă, dacă nu reuşim până în noiembrie, atunci terminăm în decembrie. Dar sigur în 2008. În prezent, avem angrenaţi peste 100 de oameni şi zece utilaje în faza de început a lucrărilor, urmând ca la capacitatea maximă să lucrăm cu aproape 200 de angajaţi şi 20 de utilaje“, a declarat Viorel Gheorghilă.

 

Au început lucrările

 

Lucrările de modernizare au început deja pe bulevardul Ştirbei Vodă şi pe strada George Enescu, contractate de SC Delta ACM ’93, pentru 7,6, respectiv 1,97 milioane de lei. Şi pe strada Tabaci a fost deschis şantierul firmei Domarcons SA, pentru 1,59 milioane de lei. Această societate a mai primit prin atribuire directă modernizarea străzilor Maramureş şi Basarabia, în baza unor contracte în valoare totală de 2,66 milioane de lei, precum şi reamenajarea intersecţiei bulevardului Dacia cu străzile Bariera Vâlcii şi Fraţii Goleşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII