30.9 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎnalţii funcţionari publici trebuie să-şi dea demisia din funcţie dacă vor să candideze la alegeri

Înalţii funcţionari publici trebuie să-şi dea demisia din funcţie dacă vor să candideze la alegeri

Senatorii au decis astăzi ca înalţii funcţionari publici care vor să candideze la alegerile parlamentare să fie obligaţi să îşi dea demisia din funcţia publică pe care o deţin, nu doar să se suspende pe perioada campaniei electorale aşa cum era prevăzut iniţial.
Proiectul de lege privind aprobarea OUG nr. 97/2008 pentru modificarea şi completarea Titlului I al legii uninominalului şi al legii privind statutul aleşilor locali, la care comisia juridică a adoptat un amendament cu privire la condiţiile în care înalţii funcţionari publici pot participa la alegeri, a fost adoptată de Senat cu 70 de voturi "pentru" şi 6 "împotrivă", votul desfăşurându-se prin ridicarea mâinilor.
„Înalţii funcţionari publici pot candida la alegerile pentru Camera Deputaţilor şi Senat numai dacă la data depunerii candidaturii le-au încetat raporturile de serviciu”, se precizează în amendamentul propus de senatorul PD-L, Dan Cârlan. Acest amendament înlocuieşte prevederea potrivit căreia înalţii funcţionari trebuie doar să se suspende din funcţia publică pe perioada desfăşurării campaniei electorale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS