16.7 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024

Căldură amânată

Asociaţia nr. 5 din 1 Mai este singura din Craiova care nu va beneficia de căldură până pe
1 noiembrie. Deşi asociaţia nu are datorii, preşedintele ei a refuzat „oferta“ Termoficării de a furniza agent termic.

600 de apartamente din cartierul craiovean 1 Mai au rămas în frig pentru încă patru zile. Preşedintele Asociaţiei nr. 5 de proprietari le-a cerut celor de la Termoficare să furnizeze agent termic abia după 1 noiembrie. „Am cerut să nu dea drumul la căldură la I-uri. Noi nu avem datorii la Termoficare şi nu are rost ca, pentru câteva zile, să plătească oamenii milioane bune“, a precizat preşedintele asociaţiei, Victor Stamin. Locuitorii din cele 34 de blocuri care aparţin de asociaţie au păreri împărţite în această privinţă. În timp ce unii spun că s-au săturat să tremure în apartamente, alţii susţin că respectă hotărârea celor de la asociaţie. „Domnul preşedinte ne-a cerut părerea şi am zis că ar fi bine să mai aşteptăm până pe 1 noiembrie. Când vor veni facturile, va fi vai de cei cu venituri mai mici“, a spus Ionuţ Ghergioiu, locatar.

Preşedintele şi-a făcut în aşa fel planul încât perioada de furnizare a căldurii în calorifere să coincidă cu cea de subvenţii, banii primiţi de la stat reducând cheltuielile pentru încălzire cu până la 40%. Reprezentanţii Regiei Autonome de Termoficare Craiova spun că au respectat dorinţa preşedintelui acestei asociaţii.

„Ştiu că este CT 5, din cartierul 1 Mai, la care este arondată această asociaţie. Ar fi fost mai dificil dacă de această centrală depindeau mai multe asociaţii fiindcă ar fi ajuns cu greu la un consens“, a precizat Nicolae Degeratu, director tehnic RATf.

 

„Tot oraşul ar fi trebuit să beneficieze de căldură“

 

Cetăţenii din anumite cartiere au sesizat că, în ciuda anunţurilor făcute de RATf, caloriferele lor au rămas tot reci. Au fost semnalate asemenea situaţii în cartierele: Brazda lui Novac, Valea Roşie, Craioviţa Nouă. Pentru craiovenii din aceste zone ale oraşului, reprezentanţii regiei au făcut precizarea că agentul termic va ajunge în unele apartamente abia în după-amiaza de 28 octombrie, când întreg sistemul de distribuţie va fi pus sub presiune. „Pentru că este foarte mare, reţeaua nu va porni automat în toate punctele şi centralele termice. Treptat, se va ajunge la parametrii normali. Ar fi trebuit ca în cursul zilei de azi (ieri-n.r.) tot oraşul să beneficieze de căldură, cu excepţia cazurilor unde sunt probleme la blocuri“, a declarat Nicolae Degeratu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

18 COMENTARII