14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMai mulţi tineri suspectaţi de fraude pe internet sunt audiaţi la DIICOT Vâlcea

Mai mulţi tineri suspectaţi de fraude pe internet sunt audiaţi la DIICOT Vâlcea

Mai mulţi tineri suspectaţi că organizau licitaţii false pe internet au fost reţinuţi pentru a fi duşi la audieri la sediul DIICOT Vâlcea, în urma unor razii şi percheziţii efectuate, miercuri dimineaţă, de poliţiştii de la crimă organizată în mai multe judeţe, transmite corespondentul NewsIn.
Tinerii sunt suspectaţi că ar fi organizat licitaţii fictive pe internet în urma cărora au obţinut sute de mii de euro. Poliţiştii au ridicat în urma percheziţiilor mai multe calculatoare, dar şi laptopuri, toate acestea fiind duse la sediul DIICOT din Râmnicu-Vâlcea.
În judeţul Vâlcea, potrivit Poliţiei, au fost efectuate miercuri dimineaţă 40 de perchiziţii care vizează fraude informatice.
Potrivit  agentului de poliţie Loredana Sandu, purtător de cuvânt al IPJ Vâlcea, la această oră sunt audiate, la DIICOT Vâlcea, mai multe persoane la domiciliile cărora s-au făcut aceste percheziţii, urmând ca acestea să fie prezentate Parchetului Vâlcea, cu propunere reţinere pentru 24 de ore.
Conform primelor informaţii, ar fi vorba de peste 40 de persoane, de la domiciile cărora a fost confiscată aparatură specifică specifică fraudării pe internet. La acţiunea organizată în judeţul Vâlcea, instrumentată de DIICOT  Piteşti, au participat în jur de 200 de jandarmi şi poliţişti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII