17.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDupă ce a şantajat un stareţ argeşean, un preot vâlcean a fost prins în flagrant

După ce a şantajat un stareţ argeşean, un preot vâlcean a fost prins în flagrant

Un preot angajat la Episcopia Râmnicului a fost reţinut pentru şantaj, marţi seară, în urma unui flagrant organizat de ofiţerii de la investigarea fraudelor Piteşti, împreună cu cei de la serviciul de investigaţii criminale, transmite corespondentul NewsIn.
Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Argeş, preotul din localitatea Galicea, judeţul Vâlcea, i-ar fi pretins stareţului de la Schitul Trivale din Piteşti suma de 5.000 de euro pentru a nu publicităţii câteva materiale compromiţătoare care ar fi afectat imaginea stareţului, dar şi a instituţiei.
Stareţul Gherasim a sesizat Poliţia şi, marţi seară, a fost realizat flagrantul. În momentul în care preotul în vârstă de 31 de ani s-a întâlnit cu stareţul şi a pus mâna pe cei 5.000 de euro, poliţiştii au intervenit şi l-au reţinut. Bancnotele erau impregnate cu praf fluorescent cu care se scrisese cuvântul «şantaj » şi data realizării flagrantului.
Anchetatorii au intrat şi în posesia înscrisurilor cu care îl ameninţa preotul pe stareţ, acestea urmând să fie duse la expertiză pentru a se dovedi dacă aveau sau nu caracter compromiţător.
Preotul din Vâlcea a fost reţinut 24 de ore pe bază de ordonanţă şi miercuri va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti cu propunerea de arestare preventivă pentru infracţiunea de şantaj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS