17.9 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCadouri muzicale şi literare pentru craioveni

Cadouri muzicale şi literare pentru craioveni

http:http://www.youtube.com/watch?v=dKGBKqdl9Ls

Zilele Craiovei au găzduit şi o serie de lansări de CD-uri şi cărţi. Protagoniştii au fost jurnalistul şi scriitorul Cristian Nedelcu şi cântăreaţa Alina Păun.

Jurnalistul Cristian Nedelcu a adus craiovenilor, cu ocazia zilelor urbei lor, „Veşti proaste“. Nu este vorba de nici o calamitate care se abate asupra oraşului sau despre un caz de corupţie care a fost descoperit, ci despre volumul de teatru „Veşti proaste“, lansat ieri în sala mare a Primăriei Craiova. Toată floarea cea vestită a politicii autohtone, de la senatori, deputaţi, viitori candidaţi, autorităţi locale şi judeţene, directori de instituţii publice au venit să dea mâna cu Ţone Vânturescu, senator, cu Aristotel Gângescu, deputat, cu Pandelică Surdu, secretarul comisiei de onoare sau poate cu Mircea Parţoi, ziarist şi proprietarul cotidianului „Veşti proaste“. Le-au făcut cunoştinţă cu personajele actorii Sorin Leoveanu şi Nicolae Poghirc care au interpretat câteva fragmente din piesele de teatru ale lui Cristian Nedelcu.

„Autorul este un fin observator al vremurilor noastre. Prezintă figuri care ne arată că nu numai prostia e nemuritoare, ci şi ticăloşia, aşa cum spunea Caragiale“, a menţionat criticul literar Constantin M. Popa. Volumul de teatru „Veşti proaste“ cuprinde piesele „Veşti proaste“, „Administratorul“ şi „De care parte a gratiilor“.

 

În paşi de step cu Alina Păun

 

Filarmonica Oltenia a găzduit luni, 20 octombrie, lansarea primului CD al Alinei Păun, „Cu paşi de step“, album realizat cu sprijinul Direcţiei Judeţene de Tineret Dolj şi al Primăriei Craiova. Invitaţi speciali au fost compozitorii Horia Moculescu şi Jolt Kerestely, care a şi compus muzica pentru cele 13 piese de pe CD. „Cu câţiva ani în urmă, a venit la mine în studio o fetiţă firavă cu părinţii ei, pentru o înregistrare… micuţa Alina Păun. La vederea ei, nu am avut o impresie deosebită, dar după o înregistrare am avut o revelaţie. Alina are o voce puternică, un simţ ritmic foarte dezvoltat, cu un timbru aparte şi cu o sensibilitate deosebită“, a spus Jolt Kerestely. Alina a urcat pe scenă alături de Horia Moculescu, prezentatorul spectacolului de lansare. „Alina îmi dă sentimentul că în momentul în care România va renunţa la desuetitudine şi vom face muzicaluri de calitate avem deja oameni pregătiţi pentru acest gen. Are o muzicalitate unică şi este într-un mare progres vocal“, a explicat Moculescu. Alături de mica vedetă, pe scenă au urcat profesorii ei, prietenii şi colegii de la Palatul Copiilor, care au cântat şi au dansat doar pentru ea. Aşa că, dacă vă place step-ul sau chareleston-ul, ascultaţi albumul „Cu paşi de step“ al Alinei Păun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU