24.5 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBugetul va fi prezentat Parlamentului săptămâna viitoare

Bugetul va fi prezentat Parlamentului săptămâna viitoare

Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, a anunţat astăzi, la Iaşi, că bugetul României va fi prezentat Parlamentului săptămâna viitoare, după discuţii pe marginea acestuia în şedinţa de Guvern de miercuri, informează NewsIn.

"Bugetul e gata de săptămâna trecută. Evenimentele politice din ultima perioadă au determinat consultări cu partidele politice. Miercuri, vom discuta în Guvern bugetul, iar apoi, tot săptămâna viitoare, îl vom prezenta Parlamentului. Vreau să vă spun că cheltuielile de capital reprezintă 20% din cheltuielile bugetare. Niciodată nu a mai fost aşa", a declarat ministrul Economiei şi Finanţelor la finalul unei manifestări desfăşurate la Iaşi, în cadrul căreia au fost lansaţi candidaţii PNL la alegerile parlamentare din opt judeţe ale ţării.

Potrivit lui Vosganian, soluţia cea mai bună este adoptarea acestui buget până la sfârşitul anului, în condiţiile în care, afirmă ministrul, el cuprinde alocări masive pentru investiţii. Altfel, susţine Vosganian, dacă se aprobă în luna ianuarie 2009, unele investiţii nu vor mai putea fi realizate. Ministrul s-a arătat optimist în ceea ce priveşte adoptarea bugetului până la sfârşitul anului 2008, considerând că se va găsi o soluţie politică pentru ca acest lucru să se întâmple.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS