18.4 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStrada „prespălată“

Strada „prespălată“

Autorităţile au găsit explicaţia pentru craterele de pe strada Dr. Victor Papilian din Craiova: acumularea apei de provenienţă necunoscută în straturile de sub carosabil.

 

În cartierul craiovean 1 Mai au loc fenomene geologice stranii, cel puţin pentru o zonă construită şi utilată după studii, normative şi regulamente stricte. În cazul unei străzi rupte, nu mai sunt de vină conductele sparte din care ţâşneşte apa sau alte lucrări de mântuială în subteran, ci „prespălarea terenului“. Aceasta a fost explicaţia dată de reprezentanţii regiilor craiovene, chemate la faţa locului, pe strada Dr. Victor Papilian, de inspectorii primăriei. Artera ciuruită, pe care autorităţile au promis că o repară încă din 2007, după dezbaterea „Fii vocea cartierului tău!“, este din ce în ce mai greu accesibilă autovehiculelor, pe alocuri căscându-se din cauza scurgerilor de apă, de reziduuri din canalizare şi de agent termic. În faţa blocului F5, exact lângă un cămin de vizitare a reţelei de canalizare, o groapă se tot adânceşte încă de anul trecut. Atunci, o echipă a Companiei de Apă „Oltenia“ SA a reparat o ţeavă de alimentare cu apă, la solicitarea Asociaţiei de proprietari nr. 4 din 1 Mai şi a Gazetei de Sud. Treaba specific oltenească n-a ţinut însă decât câteva zile. „Au venit, au pus un manşon, dar ţeava s-a fisurat în altă parte, fiindcă este foarte veche, iar apa se scurge tot aici, în căminul canalizării, şi strada se tot lasă. Am făcut numeroase sesizări la primărie, la telefonul cetăţeanului, dar nimeni nu a luat nici o măsură“, a declarat administratoarea Asociaţiei nr. 4, Mariana Marin. După multe insistenţe, angajaţii regiilor au verificat perimetrul, dar au scăldat-o decisiv. „Specialiştii Companiei de Apă «Oltenia» SA şi cei ai Regiei de Termoficare nu au confirmat eventuale avarii la reţelele administrate. Din primele verificări se pare că ar fi vorba de o prespălare de teren, adică o infiltrare a apei provenite din ploi în diverse straturi din subsol“, a spus purtătoarea de cuvânt a Primăriei Craiova, Carmen Licu. Oamenii în salopete municipale au promis însă că vor mai cerceta zona, pentru a fi sută la sută siguri de diagnostic.

 

Toate vechi

 

Strada Dr. Victor Papilian este de departe cea mai distrusă arteră importantă de circulaţie din cartierul 1 Mai. De doi ani se introduc şi se repară reţele: de termoficare, de gaze, electrice şi, mai rar, de apă. Motiv pentru municipalitate să nu investească în reabilitarea carosabilului şi a trotuarelor, după cum au declarat reprezentanţii primăriei în mai multe rânduri. „Ni se spune mereu, de mai mulţi ani, că nu pot fi alocaţi bani pentru strada noastră, fiindcă ba trebuie schimbate conductele de gaz, că sunt vechi, ba cele de termoficare, că sunt varză. Acum, uitaţi, din nou tranşee: se înlocuiesc cabluri electrice. Dar cine îi mai crede, dacă sunt ei în stare să lase strada să se scufunde?“, a spus Ionuţ R.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU