14.5 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateOlt: Prins când fura documente din dosarul de la judecătorie

Olt: Prins când fura documente din dosarul de la judecătorie

Efectivele de jandarmi care asigură paza şi protecţia Judecătoriei Slatina au intervenit ieri pentru prinderea unui bărbat care intenţiona să sustragă un înscris dintr-un dosar.
În fapt, S. Marian, de 40 de ani, din oraşul Scorniceşti, judeţul Olt, s-a prezentat în jurul orelor 9.30 la Judecătoria Slatina şi a cerut să consulte un dosar în care acesta are calitatea de autor al unei fapte de natură penală. După ce cererea i-a fost aprobată, s-a deplasat în arhiva judecătoriei, a luat spre consultare dosarul şi, ilegal, a părăsit încăperea destinată studiului dosarului. Ieşind în holul instituţiei, acesta a încercat să sustragă prin smulgere un act oficial care era legat în dosarul în cauză, fiind împiedicat în ultimul moment de intervenţia unui angajat al judecătoriei şi a jandarmilor aflaţi în serviciu.
Întrebat în legătură cu cele întâmplate, bărbatul a declarat că intenţiona să ia din dosar un act original şi să-l înlocuiască cu o copie, motivând că este posibil să-i mai trebuiască în viitor.
Celui în cauză i s-au întocmit actele premergătoare, fiind susceptibil de săvârşirea infracţiunii de tentativă de furt, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal. Dosarul cu actele premergătoare a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, pentru continuarea cercetărilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS