19.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateRenault şi EDF vor să lanseze, din 2011, autovehicule electrice

Renault şi EDF vor să lanseze, din 2011, autovehicule electrice

Grupul Renault şi compania franceză de utilităţi EDF au semnat astăzi un memorandum de înţelegere, cu scopul de a lansa împreună, din 2011, mijloace de transport electrice, fără emisii de dioxid de carbon.

"Obiectivul este de a consacra maşinile propulsate electric ca o soluţie de transport viabilă şi atractivă pentru consumatori", potrivit unui comunicat al Renault.

Alianţa Renault-Nissan intenţionează să devină principalul producător de vehicule fără emisii de dioxid de carbon la nivel mondial, iar Franţa, Israel, Danemarca, Portugalia şi statul Tennessee din SUA, vor fi printre primele pieţe unde vor fi disponibile aceste modele propulsate integral prin electricitate.

EDF, proprietarul celui mai mare parc de maşini electrice din lume, are o experienţă considerabilă în domeniul tehnologiilor de stocare de electricitate şi a infrastructurilor de reîncărcare, necesare vehiculelor ecologice.

"Acordul a fost realizat cu scopul de a crea un sistem individual de transport cu emisii zero", se menţionează în comunicatul Renault.

Cele două companii vor studia, până în luna ianuarie 2010, cerinţele tehnologice, reglementările naţionale şi europene şi toate procedurile financiare şi tehnice necesare, inclusiv identificare unor posibili noi parteneri, pentru "a se asigura că infrastructura este pregătită pentru lansarea unui vehicul în 2011".

Renault a anunţat, în luna iunie, că vrea să atingă o producţie anuală efectivă de 100.000 de autovehicule electrice pe an, începând cu anul 2015, ţinta fixată putând suferi mici modificări în funcţie de preţul petrolului şi de vânzările de maşini electrice din Israel şi Europa, informează Mediafax.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS