22.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTribunalul Dolj a amânat două procese ale SIF Oltenia

Tribunalul Dolj a amânat două procese ale SIF Oltenia

Instanţa a amânat două procese ale SIF Oltenia (SIF5) cu patru dintre acţionarii care ceruseră anularea hotărârilor luate în Adunarea Generală din 29 august, a anunţat ieri societatea de investiţii financiare.

Firmele Epsomatic, Lineas Trade şi Libron Consulting ceruseră în instanţă anularea hotărârilor luate în controversata Adunare Generală din 29 august, iar la termenul de judecată de ieri a fost stabilit un nou termen de judecată, pe 28 octombrie, în vederea acţiunii introductive.

În schimb, în alt proces al SIF Oltenia cu Goras Consulting, instanţa a amânat până pe 4 noiembrie termenul de judecată, din cauza lipsei de procedură.

Societatea de investiţii a fost citată în calitate de pârâtă în mai multe dosare la Tribunalul Dolj de mai multe firme.

În general, acuzele reclamantelor se referă la suspendarea dreptului de vot în cadrul Adunării Generale ordinare a Acţionarilor SIF Oltenia din 29 august pentru un grup de acţionari care acţionează concertat şi care deţin acţiuni la SIF Oltenia peste limita de 1% din capitalul social prevăzută de lege, printre care se află şi reclamantele.

Potrivit legislaţiei în vigoare, investitorii nu pot deţine mai mult de 1% din acţiunile unei societăţi de investiţii financiare (SIF).

Acţionarii SIF Oltenia au fost convocaţi în 29 august şi au decis să îl menţină în funcţia de preşedinte şi director general pe Dinel Staicu, în ciuda preoceselor în care este implicat.

Dinel Staicu este acuzat de Departamentul Naţional Anticorupţie (DNA) că a fraudat Banca Internaţională a Religiilor cu cinci milioane de euro.

Ulterior, Cătălin Chelu, acţionar important al SIF Oltenia, a susţinut într-o emisiune de la Money Channel că şi lui i-au fost blocate drepturile de vot, pe motiv că a acţionat în mod concertat.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS