16.7 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDeputaţii au acceptat mărirea alocaţiilor familiale şi a indemnizaţiilor pentru veteranii de război

Deputaţii au acceptat mărirea alocaţiilor familiale şi a indemnizaţiilor pentru veteranii de război

Camera Deputaţilor a adoptat astăzi o lege iniţiată de PC prin care se majorează alocaţiile familiale complementare şi cele pentru familiile monoparentale, dar şi o iniţiativă a guvernului prin care cresc indemnizaţiile pentru veteranii de război.

Potrivit legii, alocaţia familială complementară (o sumă ce se acordă familiilor sărace) se majorează la 50 de lei pentru familia cu un copil de la 30 de lei, la 60 de lei pentru familia cu doi copii de la 35 lei, la 65 pentru familia cu trei copii de la 40 lei şi la 70 lei pentru familia cu patru sau mai mulţi copii de la 45 lei. 

Şi alocaţia de susţinere pentru familia monoparentală s-a majorat, la propunerea PC astfel: la 70 de lei pentru familia cu un singur copil de la 45 lei, la 80 de lei pentru familia cu doi copii de la 52,5 lei,  la 85 de lei pentru familia cu trei copii de la 60 lei, la 90 de lei pentru familia cu patru sau mai mulţi copii de la 67,5 lei. Proiectul conservatorilor a fost adoptat cu 156 de voturi pentru, 22 împotrivă şi 8 abţineri şi merge la promulgare.

Tot astăzi, deputaţii au adoptat, cu 186 de voturi pentru, unu împotrivă, şi o abţinere, un proiect de lege iniţiat de Guvern prin care se majorează indemnizaţiile pentru veteranii de război şi urmaşii lor. Astfel veteranii de război şi văduvele (dacă nu se căsătoresc) primesc 92 de lei pe lună, de la 23 cât era până acum, veteranii mutilaţi şi invalizii de gradul unu vor primi 148 de lei pe lună de la 37 de leu, veterani invalizi de gradul II primesc 132 de lei, de la 33 lei, iar veteranii invalizi de gradul III primesc 112 lei, de la 28 lei. Şi această lege merge la promulgare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS