16.5 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateLegea ce interzice nunţile în faţa blocurilor sau în corturi a fost adoptată pe articole de deputaţi

Legea ce interzice nunţile în faţa blocurilor sau în corturi a fost adoptată pe articole de deputaţi

Iniţiativa legislativă ce interzice organizarea de petreceri sau nunţi în corturi sau în apropierea imobilelor de locuit a fost adoptată astăzi pe articole de deputaţi, urmând a fi supusă votului final marţi, informează NewsIn.

Organizarea de petreceri şi utilizarea de aparatură muzicală în corturi sau amenajări în preajma imobilelor de locuit va fi interzisă, dacă deputaţii adoptă marţi o iniţiativă a mai multor parlamentari de la majoritatea partidelor. Noul text interzice organizarea de petreceri şi utilizarea de aparatură muzicală de natură a tulbura liniştea locuitorilor, în corturi, în alte amenajări, sau în spaţiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinaţia de locuinţe sau cu caracter social, în mediul urban. Modificarea făcută la Legea pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice a trecut de Senat în martie.

Senatorul PC Marius Marinescu, unul din iniţiatori, a explicat faptul că iniţiativa sa vine în întâmpinarea a "zecilor şi sutelor de petiţii" primite de la bucureştenii "care nu se pot odihni şi munci din cauza chefliilor care petrec în stradă zile şi nopţi cu muzica dată la maximum".

La rândul său, preşedintele Camerei, liberalul Bogdan Olteanu, a ţinut să sublinieze că grupul liberal va susţine acest proiect de lege. "Considerăm că e o problemă reală pe care fiecare dintre noi o găsim în circumscripţiile noastre, în cartierele în care locuim şi pe care le reprezentăm", a spus Olteanu.  În acelaşi timp, el a spus că este "regretabil" că Parlamentul trebuie să facă o lege pe această temă şi că legiferarea acestui subiect reprezintă eşecul administraţiei locale din foarte multe oraşe. "Avem foarte multe fântâni cântătoare, avem foarte mulţi bani aruncaţi pe fereastră şi foarte puţină capacitate managerială şi puţine investiţii în poliţia locală şi la fel de puţină ştiinţă de a da reglementări locale. Dacă ar fi primari buni, am fi avut o asemenea reglementare în plan local şi n-ar mai fi trebuit să dăm o astfel de lege în Parlament", a conchis Olteanu.  

Deputatul PSD, Aura Vasile a anunţat că şi grupul PSD va susţine această iniţiativă legislativă. "Susţin ceea ce a prezentat dl. preşedinte Bogdan Olteanu pentru că tot ceea ce a spus este documentat şi adevărat", a precizat deputatul PSD. Şi PRM va vota în favoarea iniţiativei senatorului Marinescu, a declarat deputatul Adrian Moisoiu, care a subliniat că PRM a atras mereu atenţia asupra actelor de huliganism şi tulburare a ordinii publice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII