16.4 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePremierul se întâlneşte luni cu Isărescu pentru a analiza efectele majorării salariilor profesorilor

Premierul se întâlneşte luni cu Isărescu pentru a analiza efectele majorării salariilor profesorilor

Premierul Călin Popescu-Tăriceanu a anunţat astăzi că se va întâlni, luni, cu guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, pentru a analiza situaţia şi efectele deciziei Parlamentului de a majora salariile profesorilor cu 50%.

"Trebuie să ţinem seama că, de la război, este cea mai mare criză financiară. România nu este afectată în mod direct, însă efectele indirecte nu s-au văzut încă. Însă avem semnale ce nu pot fi ignorate: leul a trecut de 3,9 (lei/euro)", a spus Tăriceanu.

Primul ministru a adăugat că sistemul bancar românesc este solid şi sănătos.

"Am reuşit să creştem veniturile cetăţenilor, fie salarii, fie pensii, pentru că am avut cel mai înalt nivel de creştere economică din Europa, de 9%, faţă de o medie de 1% în alte state europene", a mai spus Tăriceanu.

Declaraţiile premierului vin după ce vineri, guvernatorul BNR atrăgea atenţia că majorarea salariilor necorelată cu productivitatea muncii ar putea duce la ratarea criteriilor de convergenţă pentru adoptarea euro, în urma unui mix de politici incoerente ce ar atrage accelerarea inflaţiei, deprecierea leului şi îndepărtarea investitorilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII