19.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateRAT Control - mortul viu

RAT Control – mortul viu

Deşi anunţată ca lichidată din primăvară, RAT Control Craiova este în prezent în faliment, ultimele situaţii financiare publicate indicând datorii de peste 80.000 de euro.

RAT Control SRL, societatea înfiinţată în 2004 de Regia Autonomă de Transport (RAT) Craiova, este în prezent în procedură de faliment, dosarul fiind pe rolul Tribunalului Dolj. Potrivit oficialilor RAT Craiova, firma la care unic acţionar era regia de transport a fost desfiinţată „pentru că nu se susţine financiar“. Situaţiile financiare pe 2007 indică faptul că societatea a înregistrat un profit net de aproximativ 17.000 de euro, la o cifră anuală de afaceri de 1,95 milioane de euro, şi datorii raportate la peste 87.000 de euro. În luna februarie 2008, oficialii regiei şi ai primăriei au anunţat că au radiat deja societatea. Ea însă abia acum se află pe patul de moarte şi se pare că are nevoie de un lichidator, pentru recuperarea datoriilor. „Sunt datorii la stat de aproape 80.000 de lei. Trebuie ca instanţa să desemneze un lichidator în acest caz“, a declarat directorul interimar al RAT Craiova, Marian Teodorescu.
Interesant ar fi de văzut ce poate valorifica lichidatorul pentru stingerea datoriilor. Tot în situaţiile financiare pe 2007, societatea a declarat active imobilizate la o valoare de 13.400 de euro şi unele circulante de peste 100.000 de euro, la cotaţiile de ieri. În acelaşi timp, creanţele RAT Control se ridicau şi ele la peste 64.000 de euro.
Societatea şi-a pierdut rând pe rând atribuţiile: oamenii de la control au trecut sub tutela regiei-mamă încă din primăvară, iar cei de la ridicări auto, la 1 octombrie. În ceea ce priveşte activitatea de ridicări auto, trebuie spus că ea se compune în prezent din şase oameni şi şase „pisici“, la care se adaugă două maşini speciale – şi acelea închiriate. În ultima informare, primarul Antonie Solomon anunţa că în 2009 primăria vrea să cumpere maşini speciale pentru activitatea de ridicare a autoturismelor.
Întrebarea care se pune este: ce motive a avut primăria să lichideze RAT Control, dacă aceeaşi structură „nerentabilă“ se găseşte acum în cadrul RAT Craiova?

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS