22 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 3 milioane de copaci vor fi plantaţi în timpul campaniei "România prinde rădăcini"

Peste 3 milioane de copaci vor fi plantaţi în timpul campaniei „România prinde rădăcini”

Campania "România prinde rădăcini" a ajuns în judeţul Suceava, cel mai grav afectat de inundaţiile din această vară. Deşi aici suprafaţa împădurită pe cap de locuitor este peste media naţională, zeci de localităţi au fost acoperite de apă tocmai din cauza defrişărilor masive.

Derulată pe o perioadă de cinci ani, Campania "România prinde rădăcini" reprezintă o colaborare între Realitatea TV, Romsilva, o asociaţie nonguvernamentală şi autorităţile locale. Începând de luna viitoare, peste trei milioane de copaci vor fi plantaţi în judeţele Suceava, Bacău şi Neamţ.

Statisticile arată că numai în judeţul Suceava se defrişează zilnic două hectare de pădure. Efectele inundaţiilor din această vară ar fi fost atenuate cu 50% dacă milioane de copaci nu ar fi fost tăiaţi ilegal. În Suceava, prima zonă împădurită va fi o parcelă de cinci hectare în comuna Udeşti. Fiecare participant la acţiunea de reîmpădurire va deveni, simbolic, proprietarul unui copac.

Campania "România prinde rădăcini" a început cu teledonul organizat pe 4 august, în parteneriat cu UNICEF, pentru strângerea de fonduri destinate copiilor sinistraţi. Românii au donat atunci peste 550.000 de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS