27.8 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul Muncii spune că Parlamentul a acţionat dictatorial când a mărit pensiile pentru munca grea

Ministrul Muncii spune că Parlamentul a acţionat dictatorial când a mărit pensiile pentru munca grea

Mariana Câmpeanu, ministrul Muncii, este de părere că Parlamentul a aplicat o măsură dictatorială când a adoptat fără dezbatere mărirea pensiilor pentru condiţii grele de muncă, motiv pe care Guvernul l-a invocat în sesizarea Curţii Constituţionale în privinţa legii adoptate recent de deputaţi.

Mariana Câmpeanu a confirmat că premierul Călin Popescu Tăriceanu a sesizat CCR modificările aduse de deputaţi la finele lunii septembrie, pe care le consideră neconstituţionale, care au decis ca punctul de pensie pentru categoriile grele de muncă – I şi respectiv II – să fie mărit cu 50% şi, respectiv, 25%.

În opinia ministrului Muncii, Parlamentul a aplicat o măsură dictatorială. "Este o măsură dictatorială dacă nu se respectă absolut nicio procedură. Profită de o pauză, se introduce o lege care nu se discută în Parlament. Trebuie discutate legile, de aceea este acuzat Guvernul pentru emiterea unor Ordonanţe de urgenţă, că ele nu oferă prilejul de a fi discutate în Parlament. Iată că nicio lege nu este discutată şi  se forţează un vot fără ca niciun parlamentar să poată avea informaţiile necesare pentru a le permite să voteze în cunoştinţă de cauză", a declarat, la Realitatea TV, ministrul Muncii.

 Câmpeanu spune că deputaţii nu au respectat procedura de vot, în sensul că nu a fost dezbătută legea. Ea a precizat că nu s-a acordat dreptul Guvernului să-şi spună punctul de vedere, precum şi ignorarea faptului că în plenul Senatului a fost un raport de respingere, iar în Cameră o comisie de specialitate (de buget-finanţe – n.r.) exista, de asemenea, raport de respingere a legii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS