5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFotbal: România-Letonia 1-0, într-un meci amical disputat la Urziceni

Fotbal: România-Letonia 1-0, într-un meci amical disputat la Urziceni

Naţionala României a trecut în această seară de selecţionata similară a Letoniei, scor 1-0, într-un meci amical disputat la Urziceni, acesta fiind ultimul test al tricolorilor înainte de debutul în preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2010.

ROMÂNIA – LETONIA 1-0 (Dică 52-penalty)

România: Lobonţ – Săpunaru, Tamaş (Moţi 63), Ghionea, Pulhac (Nicoliţă 46) – Contra (Ogăraru 46), Rădoi (Costea 73), Paraschiv (C. Lazăr 46) – Dică, Cociş – Marica (Bratu 46). Antrenor: Victor Piţurcă.

Letonia: Vanins (Kolinko 46) – Klava, Gorkss, Stepanovs (Savcenkovs 65), Kacanovs (Zirnis 81) – Laizans (Kolesnicenko 65), Astafjevs (Mezeckis 79), Solonicins – Pereplotkins, Verpakovskis (Butriks 74), Karlsons. Antrenor: Aleksandrs Starkovs.

Cartonaşe galbene: Tamaş 12 / Kolesnicenko 83

Arbitri: Tom Ovrebo – Geir Holen, Jan Petter (toţi din Norvegia)

Stadion: Tineretului; Spectatori: 7.000

Cum s-a marcat golul:

1-0, min. 52: Nicolae Dică a executat o lovitură de la 11 metri, obţinută de Bănel Nicoliţă.

Înainte de startul partidei, toţi jucătorii echipei naţionale au aruncat în tribunele stadionului din Urziceni mai multe mingi.

În minutul 51, la o pătrundere în adâncime a lui Bănel Nicoliţă acesta a fost busculat de portarul letonilor Vanins, iar arbitrul Ovrebo a acordat penalty pentru tricolori, care a fost transformat de Nicolae Dică.

În minutul 58 al partidei, Girts Karlsons a scăpat singur cu Bogdan Lobonţ, după o greşeală a lui Costin Lazăr, dar letonul a trimis mingea în transversala porţii tricolorilor.

Selecţionerul nu a putut conta în meciul cu Letonia pe mai mulţi jucători de bază ai naţionalei, toţi având probleme de sănătate: Cristian Chivu, Răzvan Raţ, Adrian Mutu, Codrea, Daniel Niculae, Dorin Goian, Marius Niculae şi Ovidiu Petre. De asemenea, Piţurcă nu l-a convocat nici pe Florentin Petre, pentru că a ales să joace cu Cosmin Contra pe postul de mijlocaş dreapta, pentrui a le face loc în apărare lui Săpunaru şi Ogăraru, în timp ce Ştefan Radu, care a fost în lotul naţionalei pentru EURO 2008, a fost lăsat să joace pentru selcţ ionata U21 în meciul contra Ţării Galilor, din preliminariile Campionatului European din 2009.

Din cauza absenţei unor jucători precum Adrian Mutu sau Cristian Chivu, selecţionerul Piţurcă a ales să îl numească în postura de căpian pe Cosmin Contra, jucătorul de 32 de ani care a adunat până în acest moment 66 de selcţii la prima reprezentativă, pentru care a marcat 7 goluri.

Jucătorul Universităţii Craiova, Florin Costea, şi cel al Oţelului Galaţi, Gabriel Paraschiv, au fost convocaţi în premieră la echipa naţională, iar ambii au bifat primele minute pentru România. Primul dintre ei a fost chemat de urgenţă, după ce Adrian Mutu s-a accidentat la cot în timpul unei şedinşe de antrenament şi va fi indisponibil mai mult timp.

În lotul lărgit al Letoniei pentru meciul cu România a fost prezent şi portarul echipei Dinamo, Denis Romanovs, însă antrenorul a decis să nu îl ţină nici măcar pe banca de rezerve la partida cu tricolorii.

La partida de la Urziceni au asistat şi circa 40 de suporteri letoni, care au ajuns la stadion cu circa o oră înainte de meci cu un autocar. În momentul intonării imnului ţării lor, aceştia au arborat un steag de circa 25 de metri pătraţi şi au cântat imnul împreună cu echipa.

La intrarea în stadion suporterii echipei naţionale au fost întâmpinaţi de organizatori, care le-au oferit acestora eşarfe cu însemnele echipei naţionale a României.

La meci au fost prezenţi, printre alţii, preşedintele FRF, Mircea Sandu, directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, directorul general al echipei Oţelul Galaţi, Marius Stan, antrenorul secund de la Dinamo, Jean Vlădoiu, preşedintele grupării AFC Urziceni, Mihai Stoica, arbitrul Sorin Corpodean, patronul Stelei, Gigi Becali, şi Viorel Păunescu. De asemenea, la meci au asistat şi jucătorii echipei AFC Urziceni, în frunte cu antrenorul Dan Petrescu.

Acesta a fost cel de-al patrulea amical pe care naţionala României l-a jucat împotriva Letoniei, iar până acum tricolorii au reuşit să obţină 3 victorii şi un rezultat de egalitate.

De asemenea, acesta a fost ultimul test al echipei naţionale înainte de debutul în preliminariile pentru Campionatul Mondial din Africa de Sud. România face parte din Grupa 7 de calificare la turneul final din 2010, alături de Franţa, Serbia, Lituania, Austria şi Insulele Feroe. Tricolorii vor debuta în campania de calificare cu un meci care se va disputa pe 6 septembrie, împotriva Lituaniei (stadion Dr. Constantin Rădulescu din Cluj, de la ora 21:00). În acest an, naţionala va mai disputa două partide, cu Insulele Feroe, pe 10 septembrie (stadion Torsvollur din Torshavn, de la ora locală 17:30, 19:30 în România) şi cu Franţa pe 11 octombrie (stadion Farul din Constanţa, ora 20:30).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS