10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAu renunţat la mâncare pentru sinistraţi

Au renunţat la mâncare pentru sinistraţi

Sindicatul minerilor de la cariera Husnicioara din judeţul Mehedinţi a hotărât ca toţi ortacii să renunţe la două mese pe zi şi să trimită alimentele la sinistraţii din Baia Borşa. După ce furia naturii i-a lăsat pe oamenii de acolo fără un acoperiş deasupra capului, preşedintele sindicatului minerilor, Rafael Norocel Ciorăscu, a dispus, de comun acord cu minerii, ca un tir cu alimente în valoare de 30.000 de lei să plece spre sinistraţi.

Ieri, la prima oră a dimineţii, în loc să se aşeze la masă cu conservele lor de carne, fasole şi zacuscă, 540 de ortaci au luat raniţele şi au depus raţia de hrană în remorca unui tir. Mulţi mineri au mai adus de acasă ulei, zahăr şi haine, care să fie distribuite celor nevoiaşi.

„Această iniţiativă aparţine conducerii sindicatului Cartel Alfa, dar sindicaliştii noştri au fost cei care ne-au îndrumat să luăm legătura cu cei care au nevoie de alimente, ei intenţionând chiar să doneze la alte fundaţii raţia lor de hrană. Nu este prima acţiune de acest gen şi suntem convinşi că puţinul nostru o să le facă viaţa un pic mai uşoară celor năpăstiţi de soartă. Dacă va fi nevoie de mână de lucru, mulţi mineri s-au oferit să-şi ia concedii de odihnă şi să meargă acolo unde au lovit apele să pună umărul la reconstrucţia caselor. Dacă ortacii vor hotărî să meargă la Baia Borşa, eu, personal, îi voi însoţi pe sindicalişti“, a declarat preşedintele sindicatului Cartel Alfa, Rafael Norocel Ciorăscu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS