10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCE vrea reducerea TVA pentru unele servicii

CE vrea reducerea TVA pentru unele servicii

Toate statele membre ale Uniunii Europene ar putea reduce taxa pe valoarea adăugată (TVA) pentru unele servicii oferite la nivel local, potrivit propunerilor publicate ieri de Comisia Europeană (CE), informează NewsIn. Studiile arată că reducerea TVA-ului pentru serviciile locale nu vor afecta competiţia sau pieţele interne ale Uniunii Europene, a mai precizat executivul Uniunii Europene.

Comisarul european pentru taxe, Laszlo Kovacs, încearcă să transforme un pachet de reduceri temporare ale taxelor într-un plan coerent şi permanent, astfel încât fiecare stat să aibă posibilitatea de a reduce taxele pentru aceleaşi bunuri şi servicii. Programul actual de reducere a taxelor pentru unele servicii locale, utilizat în 18 ţări, va expira în 2010.

Nivelul standard a TVA-ului este de 15%. Proiectul de lege elaborat de Kovacs va trebui să fie aprobat în unanimitate de statele Uniunii, însă Germania a anunţat în repetate rânduri că se opune din principiu unei scăderi a taxelor.

Kovacs speră că miniştrii de finanţe vor putea adopta propunerea până la mijlocul anului 2009, pentru a putea fi pus în practică din 2011, din moment ce nici o ţară nu este obligată să implementeze reducerile de taxe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS