5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAlegeri cu dureri de cap pentru pedelişti

Alegeri cu dureri de cap pentru pedelişti

Liderii pedelişti de la nivel judeţean şi local vor sta cu sabia deasupra capului până la alegerile parlamentare din toamnă. Printr-o hotărâre a organizaţiei, conducerea judeţeană a PD-L, dar şi şefii organizaţiilor locale vor fi demişi în bloc dacă nu vor obţine un rezultat măcar egal cu cel de la locale.

Criteriile de performanţă pentru organizaţiile pedeliste din Dolj stabilite chiar de către acestea la întâlnirea Consiliului de Coordonare Judeţean de sâmbătă ar putea lăsa fără şefi o parte din filiale, după alegerile parlamentare. La propunerea preşedintelui PD-L Dolj, Radu Berceanu, cei peste 400 de pedelişti şefi de organizaţii prezenţi la Filarmonica „Oltenia“ au fost de acord ca întreaga conducere judeţeană să fie demisă în cazul în care organizaţia nu va aduna 40% din sufragii, adică patru deputaţi din zece şi doi senatori din cinci, procentul exprimând opţiunile electoratului pentru PD-L la alegerile pentru consiliul judeţean. Potrivit unui calcul asemănător făcut de liderul pedelist, măsura se va aplica şi în cazul organizaţiilor locale care nu obţin cel puţin aceleaşi performanţe ca la alegerile pentru consiliul judeţean, pedeliştii adoptând şi un prag minim de 20% în acest caz, la propunerea europarlamentarului Marian Jean Marinescu. „Dacă nu obţinem acest rezultat, întreg biroul permanent judeţean va fi demis, prin decizia dumneavoastră. De asemenea, toate organizaţiile locale care nu vor obţine rezultatul din aceste alegeri locale, de la consiliul judeţean, vor fi demise“, a spus ieri Berceanu.

 

Marinescu şi Solomon, şefi de campanie la alegeri

 

Preşedintele reales al PD-L Dolj a făcut sâmbătă referire şi la o ţintă pentru alegerile parlamentare, menţionând faptul că pragul de sus pe care formaţiunea vrea să îl atingă este de 60% din voturi, adică şase deputaţi şi trei senatori în cele 15 colegii uninominale care vor fi trasate pentru judeţul Dolj. Facem precizarea că din cele 15 colegii, şase sunt în Craiova şi nouă în restul judeţului. Responsabili de activitatea din campania electorală pentru alegerile generale au fost desemnaţi, tot prin votul pedeliştilor doljeni la propunerea lui Berceanu, europarlamentarul Marian Jean Marinescu, pentru colegiile din judeţ, şi primarul Băniei, Antonie Solomon, pentru colegiile din Craiova, acesta din urmă fiind proaspăt ales în funcţia de prim-vicepreşedinte al PD-L Dolj, pe locul lăsat liber de deputatul Horaţiu Buzatu. Solomon a comentat alegerea sa ca responsabil de campanie, spunând că între municipiu şi judeţ „o să fie meci puternic“.

 

Solomon nu vrea „hahalere“ candidaţi la parlamentare

 

Altă decizie luată sâmbătă de pedelişti pentru pregătirea campaniei din toamnă a fost aceea de organizare a unor alegeri interne pentru desemnarea candidaţilor. În aproximativ o săptămână, membrii PD-L care doresc să candideze trebuie să se înscrie în listă.

În fiecare colegiu stabilit în Dolj se vor desfăşura alegeri interne în organizaţii, în urma cărora vor fi desemnaţi candidaţii care vor reprezenta partidul la alegerile parlamentare în respectivul colegiu. Radu Berceanu a făcut sâmbătă apel la edilii-şefi PD-L să nu-şi mai ia „bilete la băi“ în perioada alegerilor şi să sprijine organizaţia care i-a propulsat în funcţie. Apărătorul primarilor în acest caz a fost Antonie Solomon, care a cerut conducerii judeţene a partidului să nu desemneze drept candidaţi la parlamentare „nişte hahalere“. „Purtăm o responsabilitate uriaşă noi, primarii. Dar, atunci când facem propuneri, să veniţi cu oameni agreaţi de societate şi să nu ne impuneţi nişte hahalere, că nu o să ies cu asemenea oameni. Înseamnă că mă curăţ şi eu“, a spus Solomon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII