10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateOltchim îşi caută evaluator

Oltchim îşi caută evaluator

Pentru a participa la licitaţie, ofertanţii trebuie să îndeplinească mai multe criterii, printre care să aibă experienţă în domeniul specific al evaluării, să fie membru ANEVAR, agreat de către Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), acţionarul majoritar al Oltchim să asigure logistica necesară organizării în cele mai bune condiţii a derulării contractului şi să fi realizat în ultimii cinci ani evaluări similare, se arată într-un anunţ al combinatului chimic.

Totodată, până la termenul-limită de 18 iulie, ofertanţii trebuie să depună şi o scrisoare de garanţie bancară, inclusiv precizarea că documentul a fost emis pentru licitaţia în cauză şi că va bloca în contul ofertantului suma respectivă la dispoziţia Oltchim pe o durată mai mare decât perioada derulării contractului sau până la primirea confirmării de deblocare de la combinatul chimic. Caietul de sarcini poate fi achiziţionat de la sediul Oltchim, începând de astăzi iar garanţia de participare este de 12.000 de lei.

 

Investitorii au posibilitatea de a-şi păstra participaţiile

 

În prezent, societatea are un capital social de 32,3 milioane de lei, valoarea acestuia urmând să crească până la 987,11 milioane de lei, în urma unei majorări de capital cu până la 954,75 milioane de lei, prin transformarea în titluri a creanţei deţinute de AVAS de 508,48 milioane de lei şi aportul acţionarilor minoritari.

Investitorii minoritari vor avea posibilitatea să contribuie cu 446,26 milioane de lei la majorarea de capital, proporţional cu cotele deţinute de aceştia, având astfel ocazia să-şi păstreze participaţiile, potrivit unei propuneri a conducerii companiei aflată pe ordinea de zi a Adunării Generale Extraordinare, convocată la 24 iulie. În luna februarie, preşedintele AVAS, Teodor Atanasiu, a declarat că Oltchim va fi scoasă la privatizare în acest an, la un preţ care va fi influenţat de eventuala preluare a principalului furnizor de materii prime, Petrochemical Argeş, deţinut de Petrom. Petrochemical Argeş include activităţile de petrochimie de la Arpechim.

Totodată, Oltchim caută să preia şi unele active ale Societăţii Naţionale a Sării Salrom Râmnicu Vâlcea, precum şi să construiască o centrală de producţie a electricităţii.

Combinatul chimic Oltchim va organiza, la sfârşitul lunii iulie, o nouă licitaţie cu strigare pentru vânzarea fabricii de conserve Conservil din Râureni, judeţul Vâlcea, şi a unor stocuri de produse finite, la un preţ de pornire de 20,52 milioane de lei, potrivit unui anunţ al companiei. Preţul de pornire a licitaţiei este compus din preţul pentru activ de 16,5 milioane de lei, şi cel pentru 12,5% din valoarea stocurilor de produse finite de 4,02 milioane de lei, se arată în anunţ. Pasul de licitaţie este de 5% din preţul de pornire, garanţia de participare de 1,02 milioane de lei, iar taxa de participare de 5.000 de lei.

Investitorii care vor depune oferte îşi vor asuma obligaţia ca, în situaţia în care vor câştiga licitaţia, să cumpere şi să plătească suplimentar faţă de preţul de adjudecare şi întreaga valoare a stocurilor de materii prime, materiale, obiecte de inventar, semifabricate, produse reziduale, ambalaje şi mărfuri diverse. Termenul-limită pentru depunerea documentelor este 28 iulie, licitaţia urmând să fie organizată pe 29 iulie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS