10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCopil maltratat la grădiniţă

Copil maltratat la grădiniţă

Părinţii unui copil de şase ani acuză una dintre educatoarele Grădiniţei „Elena Farago“ din Craiova că l-ar fi pedepsit pe băiat în repetate rânduri, legându-l de mâini şi de picioare sau închizându-l în debara.

 

 

 

Familia unui copil de şase ani a reclamat ieri faptul că băiatul lor a fost maltratat de o educatoare de la Grădiniţa „Elena Farago“ din Craiova, unde acesta este înscris. Claudia Pădureanu şi Mariana Dinului, mama, respectiv bunica micuţului, au aflat de la acesta că educatoarea Lori Constantin l-a legat vineri de mâini şi de picioare şi i-a aplicat peste gură bandă adezivă. Copilul a mai povestit că educatoarea, cu altă ocazie, l-a legat cu un cearşaf sau l-a închis într-o debara pentru că nu voia să doarmă. „Duminică mi-a spus că îl ustură mâinile, deoarece vineri educatoarea l-a legat cu scoci de mâini şi de picioare pentru că nu a vrut să doarmă. Copilul a mai povestit că în alte dăţi a fost închis într-o debara sau a fost legat fedeleş cu un cearşaf ca să se potolească. Am venit aici ca să vorbim cu directoarea, dar nu reuşim să o găsim“, a explicat Mariana Dinului. Familia copilului a precizat că nu vrea să-l mute pe cel mic de la grădiniţa respectivă, însă va cere să fie mutat în altă grupă.

 

Comportamentul educatoarei, analizat
de o comisie

 

Lori Constantin a declarat că nu i-a aplicat băiatului astfel de tratamente, iar incidentul cu banda adezivă a fost o joacă. „Vineri făceam nişte planşe şi foloseam scoci. El şi alţi copii
l-au luat de pe masă şi s-au jucat cu el, s-au legat de mâini, şi-au pus pe faţă. Copilul nu a fost legat de nimeni în mod special, pentru că eu nu aplic astfel de tratamente“, a explicat Lori Constantin.

Directoarea Grădiniţei „Elena Farago“, care era plecată ieri din localitate, a precizat că se va forma o comisie care va face o anchetă în acest caz, iar în funcţie de rezultate se vor lua şi măsurile care se impun. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj s-au declarat deranjaţi că părinţii copilului au anunţat presa şi au spus că incidentul va fi lămurit în Consiliul de Administraţie al grădiniţei. „Grădiniţa a luat atitudine în acest caz, iar mâine dimineaţă (azi – n.r.) Consiliul de Administraţie va analiza faptele educatoarei. Trebuie stabilit şi de ce grădiniţa a aflat aşa de târziu despre acest incident şi nu de la părinţii copilului, ci de la presă“, a declarat Luminiţa Popescu, inspector general al ISJ Dolj.

 

"Duminică mi-a spus că îl ustură mâinile, deoarece vineri educatoarea l-a legat cu scoci de mâini şi de picioare pentru că nu a vrut să doarmă. Copilul a mai povestit că în alte dăţi a fost închis într-o debara sau a fost legat fedeleş cu un cearşaf ca să se potolească".

Mariana Dinului, bunica micuţului

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

23 COMENTARII