5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCampanie în Spania pentru pedepsirea pedofililor cu închisoare pe viaţă

Campanie în Spania pentru pedepsirea pedofililor cu închisoare pe viaţă

Familia unei fetiţe victimă a unui pedofil recidivist a demarat astăzi în Spania o campanie la nivel naţional pentru strângerea de semnături, cerând închisoarea pe viaţă pentru actele de pedofilie, potrivit presei spaniole, relatează AFP.
Pedepsele cu închisoarea sunt în prezent limitate în Spania la maxim 40 de ani.
Familia fetiţei Mari Luz Cortes, presupusa victimă a unui pedofil recidivist, al cărei cadavru a fost găsit în luna martie după 57 de zile de căutări, speră să strângă trei milioane de semnături în această campanie în 32 de oraşe, potrivit site-ului cotidianului El Mundo.
Campania a început la Sevillia şi se va încheia peste o lună la Madrid, în vederea depunerii semnăturilor în Parlamentul spaniol, a declarat pentru El Mundo responsabilul unei asociaţii de rromi, Tomas Rodriguez, care participă la această iniţiativă.
Uciderea fetiţei, de origine rromă, de către un pedofil recidivist, anterior condamnat la doi ani de închisoare pe care nu i-a executat, a provocat indignare în întreaga ţară.
Acest caz a pus în dificultate guvernul socialistului Jose Luis Rodriguez Zapatero, care a respins totuşi dezbaterea cu privire la o înăsprire a pedepselor pentru pedofili.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII