5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBerceanu: Camera de Comerţ, condusă de comunişti

Berceanu: Camera de Comerţ, condusă de comunişti

Comuniştii nu au plecat niciodată de la şefia Camerei de Comerţ şi Industrie „Oltenia“, e de părere preşedintele PD-L, Radu Berceanu, care a susţinut ieri că alegerea în fruntea instituţiei a lui Constantin Răducănoiu a fost aranjată.

 

Bătălia încinsă în rândul membrilor Camerei de Comerţ pentru şefia instituţiei a afectat şi lumea politică doljeană, care a reacţionat ieri la auzul veştii că scrutinul finalizat târziu în noapte l-a scos câştigător, cel puţin la prima vedere, pe directorul Parc Turism, Constantin Răducănoiu, care este în acelaşi timp şi şeful de campanie al organizaţiei judeţene PSD. Senatorul Radu Berceanu, preşedintele PD-L Dolj, a declarat ieri că alegerea lui Răducănoiu în fruntea CCIO nu face decât să perpetueze conducerea comunistă la nivelul instituţiei. „Doljul este un judeţ în care, din 1947 şi până în prezent, Camera de Comerţ şi Industrie «Oltenia» a fost condusă de comunişti. Până în 1989 a fost condusă de comunişti, că aşa a fost să fie, iar după aceea, de diverse categorii de comunişti, mascate în diverse prezentări. Judeţul Dolj nu a făcut încă trecerea la capitalism“, a spus Berceanu.

Camera de Comerţ, condusă de activişti de partid

Senatorul a făcut referire ieri şi la fostul preşedinte al Camerei, Gheorghe Albu, despre care a afirmat că a ocupat înainte de revoluţia din decembrie 1989 funcţia de secretar PCR al judeţului Dolj pe probleme speciale, care „dădea ordine la miliţieni şi securişti“. Berceanu a continuat, încadrându-l în aceeaşi categorie a activiştilor de partid şi pe Constantin Răducănoiu. „După ce pleacă Albu, vine Răducănoiu, care înainte de ’89 era foarte preocupat de activităţi pe la Filiaşi, pe care le-aţi relevat. Eu l-am cunoscut pe domnul Răducănoiu pe 23 decembrie, când l-au scos revoluţionarii din subsolul comitetului judeţean, legat cu sârme la mâini“, a mai spus Berceanu.

Berceanu se îndoieşte de corectitudinea alegerilor

Nici activitatea desfăşurată până în prezent la Camera de Comerţ nu a scăpat criticilor lui Berceanu, acesta spunând ieri că foarte multe firme, inclusiv a sa, s-au retras în momentul în care au constatat că mediul de afaceri nu este sprijinit şi singura preocupare a instituţiei este plata cotizaţiilor.

Berceanu a lăsat ieri să se înţeleagă că alegerile desfăşurate joi la Cameră au fost frauduloase, obiectivul aranjamentelor fiind acela de a-l scoate câştigător pe Răducănoiu. „S-au făcut pregătiri, s-a modificat statutul, punându-se condiţii astfel încât să iasă ce s-a stabilit, pentru că lucrurile trebuia să fie aşa cum s-a decis la partidul conducător“, a mai spus senatorul.

Răducănoiu spune că şi Berceanu a fost pecerist

Contactat telefonic, directorul Parc Turism a negat că ar fi fost scos de revoluţionari cu sârmă la mâini din comitetul judeţean şi că memoria îi joacă feste fostului său coleg din CPUN. Răducănoiu a declarat, în schimb, că a fost din 1974 membru PCR, la fel ca şi Berceanu. „L-aş ruga să facă apel la memorie, pentru că afirmaţia pe care a făcut-o, că m-ar fi cunoscut când eram legat la mâini cu sârme de revoluţionari, cred că este o metaforă. Nu a fost aşa. Când a fost preşedinte la CPUN a agreat să lucreze cu mine. Cât despre modificarea statutului, acest lucru s-a făcut pentru că s-a modificat legea şi automat trebuia să schimbăm şi statutul“, a spus Răducănoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII