10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAcţiunea Populară va intra în PNL fără Emil Constantinescu

Acţiunea Populară va intra în PNL fără Emil Constantinescu

Congresul liberalilor la care se va decide fuziunea prin absorbţie a PNL cu Acţiunea Populară va avea loc cel mai probabil pe 20 aprilie, a anunţat astăzi secretarul general al PNL, Dan Motreanu.
Emil Constatinescu nu va face parte din PNL după fuziunea celor două formaţiuni politice. În schimb, membrii Acţiunii Populare ar putea primi un post de vicepreşedinte şi unul de simplu membru în Biroul Politic Central al liberalilor. Motreanu a precizat însă că negocierile nu au fost încă finalizate. Zoe Petre, Sorin Botez şi Smaranda Enache se numără printre membrii mai cunoscuţi ai Acţiunii Populare şi posibili oameni ce vor fi chemaţi să facă parte din Biroul Permanent Central.
PNL are în vedere şi încheierea unor alianţe punctuale cu PNŢCD, în vederea alegerilor locale, aşa cum s-a întâmplat la Timişoara, acolo unde liberalii vor susţine candidatura lui Gheorghe Ciuhandu pentru un nou mandat la primărie. Potrivit lui Motreanu au avut loc discuţii şi pentru participarea împreună la alegerile locale din Bucureşti, Hunedoara, Sălaj şi Alba.
Înperspectiva alegerilor generale din toamnă, se are în vedere încheierea unei alianţe electorale cu PNŢCD, ceea ce ar presupune inclusiv înscrierea la tribunal. În acest caz, pragul electoral pentru accesul PNL în Parlament ar creşte de la 5% la 8%.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS