11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePaul Valută, reţinut pentru frauda de la BRD

Paul Valută, reţinut pentru frauda de la BRD

Jahari Farid, cunoscut sub numele de Paul Valută, a fost reţinut astăzi de lucrătorii Biroului de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog din Craiova, fiind implicat în frauda comisă la BRD Craiova. Oamenii legii au făcut astăzi percheziţii la domiciliul controversatului om de afaceri din Craiova, urmând ca acesta să fie predat sub escortă colegilor timişeni.
Pe 5 februarie, o angajată a BRD Craiova a fost arestată, fiind acuzată că a transferat şi ridicat fără autorizaţie echivalentul a 2,2 milioane de euro, utilizând fără drept parola de acces a directorului sucursalei bancare în care lucra. Procurorii Biroului Teritorial Timiş al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au solicitat instanţei de judecată şi au obţinut mandat de arestare preventivă pentru Mihaela Rosana Biţu, angajată la o sucursală BRD din Craiova, pentru infracţiunile de constituire de grup infracţional organizat, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, infracţiuni informatice şi spălare de bani, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
În acelaşi dosar au mai fost arestate preventiv alte trei persoane, printre care şi un cetăţean de origine turcă, stabilit în Bucureşti – Osman Tunc, Doru Meosu şi Paul Vasile Mînzu – toţi trei implicaţi în activitatea infracţională iniţiată de Mihaela Rosana Biţu.
Potrivit DIICOT, jumătate din sumă a fost transferată în contul cetăţeanului turc, acesta fiind reţinut în timp ce aştepta să ridice banii de la o unitate din Bucureşti. Diferenţa a intrat în contul lui Doru Meosu, deschis de acesta la o agenţie din Timişoara. Pe 1 februarie 2008, acesta a reuşit să ridice, în numerar, suma de 1.500.000 de lei, pe care i-a predat-o lui Paul Vasile Mînzu, acesta din urmă reuşind să plaseze sacoşa cu bani unei persoane care îl aştepta în afara sediului băncii. Potrivit unităţii bancare, aproximativ 1,9 milioane de euro au fost recuperate. Operaţiunile au fost depistate, iar sumele vizate au fost blocate în mai puţin de două ore. Cercetările vor fi continuate poliţiştii timişeni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII