12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate31 de persoane din Olt şi Teleorman au prejudiciat BCR cu aproape 2 milioane de lei

31 de persoane din Olt şi Teleorman au prejudiciat BCR cu aproape 2 milioane de lei

Procurorii DIICOT Olt au demarat cercetările împotriva a 31 de persoane din judeţele Olt şi Teleorman, constituite într-un grup organizat infracţional, care au obţinut ilegal, folosind acte false, credite în sumă totală de aproape 2.000.000 de lei de la unităţile BCR din Corabia şi Alexandria.

Borcănescu Alexandru Cătălin, Dulea Mitică, Văcaru Dorinel, Concea Marian şi Mogoş Marian, toţi din Turnu Măgurele, patroni de firme, au întocmit documente de muncă false şi au eliberat adeverinţe de salariat la un număr de 24 de persoane din comunele Giuvărăşti şi Tia Mare, în vederea obţinerii de credite bancare. Relaţiile dintre aceştia şi angajaţii fictiv erau intermediate de Paraschiva Florin, din comuna Liţa, judeţul Teleorman. Contractele de muncă şi adeverinţele false erau autentificate de Negrilă Sabina, referent la Inspectoratul teritorial de Muncă Teleorman.

Cei 24 de falşi angajaţi au solicitat şi obţinut de la unităţile BCR din Corabia şi Alexandria, în cele trei luni în care grupul infracţional a acţionat, credite în valoare totală de aproape 2.000.000 lei, potrivit anchetatorilor.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Victor Beşcucă, a declarat, luni, că pe numele celor cinci patroni care au eliberat documentele false de muncă s-au eliberat mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile, fiind acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi asociere în vederea săvârşirea de infracţiuni, transmite corespondentul NewsIn.

Totodată, angajata ITM Teleorman este acuzată de săvârşirea infracţiunii fals material în înscrisuri oficiale şi complicitate la înşelăciune, iar persoanele care au ridicat banii de la unităţile BCR sunt cercetate în stare de libertate. Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, prejudiciul creat băncii nu a putut fi recuperat. „Există posibilitatea să extindem cercetările şi la alte persoane, însă nu cunoaştem, în acest moment, să mai fie implicate şi alte persoane”, a declarat Victor Beşcucă, precizând că cercetările nu vizează şi angajaţi ai unităţilor bancare de unde s-au ridicat creditele pe baza documentelor false. 

Procurorul a susţinut că media creditelor obţinute de falşii angajaţi a fost de 10.000 lei. O mare parte din banii obţinuţi sub formă de credit de cele 24 de persoane, toate fără ocupaţie, au ajuns la cei cinci patroni care au întocmit documentele false de angajare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS