10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateJandarmii montani antrenează câini pentru salvarea victimelor avalanşelor

Jandarmii montani antrenează câini pentru salvarea victimelor avalanşelor

În perioada 4-22 februarie, la sediul Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan Sinaia, în premieră în România, se desfăşoară un stagiu de pregătire a unor echipe chinologice în domeniul căutării victimelor în avalanşă.
Stagiul, care face parte din cel de-al patrulea proiect de înfrăţire instituţională Phare, având ca parteneri Jandarmeria Română şi Jandarmeria Naţională Franceză, este coordonat de Jean-Paul RAMOND, din cadrul Centrului Naţional de Pregătire Chinologică al Jandarmeriei Naţionale Franceze de la Gramat.
Timp de trei săptămâni, nouă echipe compuse din câine şi instructor jandarm, se vor antrena împreună, jandarmii montani urmărind să îşi îmbunătăţească tehnicile de acţiune, pentru salvarea persoanelor surprinse de avalanşe în zonele montane, iar animalele să dobândească sensibilitate la căutarea victimelor  avalanşelor, pentru descoperirea acestora în cel mai scurt timp.
Cei nouă câini, şapte din rasa ciobănesc german şi doi labradori, sunt animale special selecţionate şi pregătite în cadrul Centrului chinologic al M.I.R.A. de la Sibiu, acestea urmând să îndeplinească zilnic misiuni de însoţire şi patrulare, alături de jandarmii montani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS