15.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrivatizarea Automobile Craiova, dezbătută în Senat

Privatizarea Automobile Craiova, dezbătută în Senat

Senatul a aprobat astăzi privatizarea Automobile Craiova, iar legea urmează să intre în dezbaterea Camerei Deputaţilor, for decizional în acest caz, nu înainte însă de pronunţarea Comisiei Europene asupra vânzării întreprinderii către compania americană Ford.
Ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, Mihai Voicu, a solicitat azi în plenul Senatului aprobarea privatizării întreprinderii craiovene, oficialul guvernamental evitând să expună pasaje din raportul comisiei de resort şi limitându-se la o pledoarie în favoarea implicaţiilor sociale pe care le are vânzarea Automobile Craiova. Mihai Voicu a arătat că, în acest moment, în compania craioveană "nu se produce nimic", iar "muncitorii stau şi aşteaptă". Voicu a vorbit în continuare despre avantajele ce vor decurge din privatizare, investiţii de 675 de milioane de euro, creşterea producţiei de automobile la 300.000 de bucăţi pe an, dublarea numărului de angajaţi, sau crearea de locuri de muncă în industria conexă, plus cheltuieli directe în economia românească de peste un miliard de euro anual. "Nu există niciun fel de contestare a acestui proces care este aşteptat în Craiova şi toată Oltenia", a afirmat Mihai Voicu.
"De ce să ne pripim şi să nu aflăm ce spune Comisia", a replicat însă peremistul Carol Dina, solicitând amânarea dezbaterilor până la sosirea răspunsului Comisiei Europene.
Sebastian Vlădescu, preşedintele comisiei de privatizare a Automobile Craiova, a explicat însă că procedura trebuie continuată. "Comisia Europeană ne-a comunicat că până pe 28 februarie vom avea o decizie. Suntem optimişti", a mai spus Vlădescu.
PNL şi PSD au susţinut privatizarea, în timp ce PC, prin vocea lui Gavrilă Vasilescu, a criticat faptul că Senatul trebuie să-şi dea un vot pentru fiecare privatizare de anvergură.
Privatizarea a fost aprobată de Senat cu 56 de voturi "pentru", 4 "abţineri" şi 3 "împotrivă".

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS