17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNouă revoluţionari cu acte în regulă, descoperiţi că au făcut poliţie politică

Nouă revoluţionari cu acte în regulă, descoperiţi că au făcut poliţie politică

Nouă revoluţionari din mai multe judeţe rămân fără certificate pentru că au făcut poliţie politică, a anunţat astăzi secretarul de stat pentru problemele revoluţionarilor, Puiu Nicolae Fesan.
Potrivit informărilor primite de la CNSAS, nouă revoluţionari care au primit certificate, fie de luptător, fie de erou martir, au făcut poliţie politică, iar ca urmare acest titlu le va fi ridicat, urmând să fie chiar judecaţi de Parchetul Militar pentru declaraţiile false. "S-au găsit patru luptători cu merite deosebite în Revoluţie şi cinci eroi martiri, va trebui să le ridic titlul urmaşilor şi luptătorilor. Aceşti oameni nici măcar nu au venit din bun simţ să-şi predea certificatele. De la Timişoara începem această curăţenie, mai ales că cei de aici (revoluţionarii – n.r.) au tot cerut acest lucru”, a spus Fesan, adăugând că Parchetul Militar va fi sesizat despre declaraţiile făcute, în cazul în care nu se va autosesiza. "Au dat o declaraţie în care au spus că nu au făcut poliţie politică, Parchetul Militar cred că se va autosesiza, noi vom face demersurile necesare pentru a anunţa şi vom trimite dosarele la parchet", a spus Puiu Fesan.
Persoanele în cauză vor fi obligate să returneze statului şi banii primiţi ca urmare a drepturilor de care au beneficiat pentru că au avut certificat de revoluţionar.

Fesan a dezvăluit şi identitatea celor nouă aşa-zişi revoluţionari. Este vorba de Florin Vlad Sebastian Vasiliu, care a colaborat cu poliţia comunistă, este născut în Bucureşti, locuieşte la Galaţi şi în prezent este preşedintele Asociaţiei Revoluţionarilor din Galaţi. Nicolae Balaci este al doilea revoluţionar în cazul căruia CNSAS a dat verdictul că a fost agent al poliţiei comuniste, cu gradul de locotenent-major, el este din Oradea şi în prezent conduce o asociaţie de revoluţionari din Bihor. Pe listele de la CNSAS figurează că ar fi colaborat cu Securitatea şi este erou martir Bratu Roman Filică, din Brăila, care are trei urmaşi, cărora li se va retrage dreptul prin moartea bărbatului în revoluţie. Mihai Liviu Dragomirescu, născut în Zărneşti, erou martir, Grădinaru Dumitru, născut în Argeş, erou martir, Ioan Behehuz din Botoşani, erou martir, doljeanul Sandi Mehedinţiu, născut în Coţofenii din Dos, Dolj, actual preot la Biserica Colţea din Bucureşti, luptător în revoluţie, Corneliu Zeană, luptător în 1989, născut în Râmnicu Vâlcea, cu certificat de revoluţionar preschimbat şi Gheorghe Trosca, colonel de securitate, cu patru urmaşi, sunt ceilalţi cărora li se vor retrage certificatele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS