15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCrăciun fără zăpadă, însă ninge de Revelion

Crăciun fără zăpadă, însă ninge de Revelion

Vom avea un Crăciun sărac în zăpadă, iar până la sfârşitul săptămânii vremea se va mai încălzi, anunţă meteorologii. În schimb, înaintea Revelionului, temperaturile vor coborî din nou şi este posibil chiar să ningă.

Meteorologii anunţă că vremea se va menţine rece până pe 23 de decembrie, când în toata ţara se vor înregistra temperaturi cuprinse între -10 şi -4 grade Celsius.

"În preajma Crăciunului şi de Crăciun, temperaturile vor mai creşte în medie cu 2 grade", spune Atilla Korodi, ministrul Mediului.

Potrivit prognozei meteo, în perioada sărbătorilor, în sudul şi sud-estul ţării, ziua vom avea temperaturi pozitive de până la 4 grade, în timp ce noaptea se vor înregistra -5 grade Celsius. Şi în vestul ţării, vreamea va fi blândă. Mai frig va fi în centru şi nord, unde în timpul nopţii mercurul din termometre va coborî până la -8 grade C. De altfel, acestea sunt singurele regiuni unde este posibil să ningă.

"Şi acum o veste bună. Dacă de Crăciun vom avea teperaturi pozitive, spre Anul Nou temperaturile vor scădea şi e posibil să ningă", a adăugat ministrul Mediului.

Dacă anul acesta, România s-a confruntat cu seceta, în 2008 vremea nu ne va da de furcă, ne asigură meteorlogii.

"Până în mai se preconizează o vreme cu temperaturi apropiate de normal. Va fi un an normal, nu ca 2005 când am avut precipitaţii excesive sau 2007 când a fost secetă", a precizat Ioan Sandu, preşedinte ANM.

Mici probleme am putea avea în primăvară, când după topirea zăpezilor e posibil să avem inundaţii pe râurile mici şi mijlocii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS