14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAutorităţile ruse nu i-au permis unei jurnaliste din Republica Moldova să intre pe teritoriul Rusiei

Autorităţile ruse nu i-au permis unei jurnaliste din Republica Moldova să intre pe teritoriul Rusiei

O jurnalistă din Republica Moldova, colaboratoare a unei publicaţii ruse cunoscută pentru reportajele de investigaţie privitoare la Kremlin, nu a putut intra pe teritoriul rus după o deplasare în scopuri profesionale, a anunţat astăzi publicaţia pentru care lucrează.
Natalia Moraru, care ieri se întorcea dintr-o deplasare în, a aflat în zona de verificare a paşapoartelor de pe aeroportul Domodedovo din Moscova că serviciile de securitate ruse refuză să-i permită intrarea în Rusia. "Grănicerii nu au dat nici o explicaţie şi nici unul nu a vrut să se prezinte. Ei au spus că aş putea obţine explicaţii de la ambasada Republicii Moldova din Moscova", a spus Moraru la radio Echo Moscova. "Cel mai probabil este vorba despre ultimul meu articol intitulat ' Banii ascunşi ai Kremlinului', care descrie cum au fost finanţate alegerile de către administraţia prezidenţială", a spus jurnalista.
Articolul publicat la 10 decembrie, citând bancheri şi responsabili politici, povesteşte cum Kremlinul a controlat fluxurile financiare ale partidelor în cursă pentru legislativele din 2 decembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS