28.2 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateComisia de Apel a decis ca Steaua şi Dinamo să evolueze trei etape fără spectatori

Comisia de Apel a decis ca Steaua şi Dinamo să evolueze trei etape fără spectatori

Comisia de Apel a FRF a decis, în şedinţa de astăzi, ca grupările Steaua şi Dinamo să evolueze câte trei etape fără spectatori, ca urmare a incidentelor din meciul direct, din cadrul etapei a XVI-a a Ligii I, a declarat pentru Mediafax secretarul general Mircea Cezar Ionescu.

"Comisia de Apel a desfiinţat hotărârea Comisiei de Disciplină, pentru că a aplicat greşit articolul 83. Comisia a decis că cele două cluburi şi-au luat toate măsurile, însă spectatorii au comis acele incidente. Cele două cluburi au cerut la apel să li se anuleze amenzile", a spus Ionescu.

Grupările Dinamo şi Steaua fuseseră amendate cu 80.000 de lei, respectiv 70.000 de lei de către Comisia de Disciplină a FRF pentru incidentele de la meciul direct.

Astfel, Dinamo va juca fără spectatori partidele cu Ceahlăul, din etapa a XX-a, cu Farul, din etapa a XXII-a şi cu Poli Iaşi, din etapa a XXIV-a, toate fiind programate anul viitor. Steaua va disputa fără specatori meciul cu Farul, programat duminică, în etapa XIX, cel cu CFR Cluj, din etapa a XXI-a, şi cel cu Unirea Urziceni, din etapa a XXIII-a, ultimele două urmând a se desfăşura anul viitor.

După meciul Steaua – Dinamo, scor 1-0, un număr de 434 de persoane au fost reţinute de jandarmi pentru identificare, fotografiere şi amprentare, pentru 12 au fost întocmite dosare penale pentru distrugere şi violenţe, iar 70 au fost amendate după incidentele care au avut loc înaintea şi în timpul partidei. Meciul a fost întrerupt de trei ori, în total aproximativ zece minute, din cauza incidentelor provocate de suporterii celor două formaţii, care au aruncat cu fumigene şi torţe în teren. De asemenea, un conflict violent a existat şi în afara stadionului între fanii stelişti şi forţele de ordine.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS