15.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateO maşină a Ambasadei SUA a fost implicată într-un accident rutier

O maşină a Ambasadei SUA a fost implicată într-un accident rutier

O maşină condusă de un funcţionar al Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti a fost implicată, azi-noapte, într-un accident de circulaţie, în Sectorul 1 al Capitalei. Autoturismul său a lovit o altă maşină, iar femeia care o conducea a fost rănită. Pentru descarcerarea victimei a fost nevoie de intervenţia echipelor de la ISU Bucureşti.

Accidentul s-a petrecut cu puţin înainte de ora 23.00, în zona Parcului Bordei. Martorii spun că funcţionarul american circula cu viteză foarte mare, iar maşina sa a derapat. Mai mult, unul dintre aceştia a spus că şoferul maşinii diplomatice nu a încercat să acorde primul ajutor victimei.

Femeia a suferit o fractură de col femural şi a fost transportată la Spitalul Floreasca, unde a primit îngrijiri medicale.

Potrivit poliţiştilor, funcţionarul Ambasadei SUA, care era îmbrăcat în uniformă militară, a refuzat să i se verifice alcoolemia. La locul accidentului au venit, imediat după producerea accidentului, alte două maşini ale ambasadei.

Acesta nu este singurul accident produs pe o şosea din România în care a fost implicată o maşină a Ambasadei Statelor Unite. Unul dintre accidentele care s-au aflat mult timp în atenţia presei şi nu numai a fost cel în care şi-a pierdut viaţa liderul trupei Compact Teo Peter. În decembrie 2004, acesta se afla într-un taxi care a fost lovit de o maşină a ambasadei americane. Martorii au declarat că vina a aparţinut şoferului din maşina ambasadei, care nu a acordat prioritate taxiului. La scurt timp, ambasada a confirmat prin intermediul unui comunicat că oficialul face parte din trupele de puşcaşi marini şi că a părăsit deja România.

Un alt accident rutier în care a fost implicată o maşină a ambasadei americane la Bucureşti a avut loc în februarie 2005. Diplomatul a murit pe loc, după ce a rănit două persoane şi a avariat patru autoturisme. Accidentul a avut loc în apropierea sediului Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

La sfârşitul lunii iunie a acestui an, o altă maşină aparţinând unui funcţionar al Ambasadei Statelor Unite a fost implicată într-un accident rutier la Constanţa. Autoturismul acestuia a fost lovit în plin de un bucureştean. Cele trei persoane aflate în maşină au fost rănite uşor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU