16.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTeză unică la geografie şi istorie

Teză unică la geografie şi istorie

Peste 200.000 de elevi de clasa a VIII-a susţin astăzi teza unică la geografie sau istorie. 65% dintre cei 213.391 de elevi de a VIII-a au optat pentru teza la geografie, iar ceilalţi, pentru istorie.

Numărul variantei de subiect, din zece posibile, va fi extras la ora 8.30, la sediul Centrului Naţional pentru Curriculum şi Evaluare în Învăţământul Preuniversitar, iar centrele de comunicare din întreaga ţară în care se va desfăşura proba vor prelua, decripta şi multiplica variantele de subiect. Acestea trebuie distribuite către unităţile de învăţământ până la ora 11.30, iar teza va începe la ora 12.00.

Cei 450.000 de elevi de clasa a VII-a şi a VIII-a au susţinut, până în prezent, teza la matematică, iar cei care aparţin minorităţilor naţionale au dat teza la Limba maternă. Teza la istorie sau geografie este singura probă care nu este comună ambelor clase, fiind susţinută doar de elevii de clasa a VIII-a. Elevilor aparţinând minorităţilor naţionale, care au urmat cursurile disciplinelor la care se susţin tezele în limba maternă, li se vor asigura subiectele de teză în limba maternă studiată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII