16.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞeful DNA îi critică pe membrii CSM care au dat buletine goale la avizarea reţinerii unui procuror

Şeful DNA îi critică pe membrii CSM care au dat buletine goale la avizarea reţinerii unui procuror

Procurorul şef al DNA, Daniel Morar, s-a arătat nemulţumit de modul în care s-a desfăşurat şedinţa Secţiei pentru procurori a CSM de luni şi s-a referit la votul pentru avizul de reţinere a procurorului Eugen Cojocaru.
"Practic, au fost patru membri din cei şase care s-au abţinut, într-un fel sau altul, în acest caz. Dacă doi dintre ei au făcut-o încă de la început şi nu au participat la dezbateri, ceilalţi doi, în momentul când s-a trecut la vot au dat buletinele albe, deşi trebuiau să voteze cu "Da" sau "Nu", ceea ce înseamnă că au încălcat legea", a declarat procurorul-şef al DNA, marţi seară, înainte de şedinţa Secţiei pentru procurori.
Secţia pentru procurori a CSM discută în această seară solicitarea DNA de avizare a arestării preventive a procurorului Gheorghe Dumitru dar şi pe cea a lui Eugen Cojocaru, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea Supremă, şi pentru reţinerea căruia CSM nu a dat aviz cu o zi în urmă.

DNA a dispus reţinerea, pentru 24 de ore, a procurorului Gheorghe Dumitru şi a fostului membru CSM, Gheorghe Bucur, şi a precizat că, întrucât Secţia pentru procurori CSM nu a încuviinţat reţinerea lui Cojocaru Eugen, procurorii DNA nu au putut să dispună, faţă de acesta, măsura preventivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS