28.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateKovesi spune că este inadmisibil modul în care CSM a votat avizele pentru reţinerea procurorilor

Kovesi spune că este inadmisibil modul în care CSM a votat avizele pentru reţinerea procurorilor

Procurorul general, Laura Kovesi, a criticat astăzi, în termeni duri, decizia de luni a Secţiei pentru procurori a CSM care a avizat reţinerea unuia din procurorii acuzaţi de implicare în fraudarea concursului pentru parchete şi nu a dat cursul solicitării pentru cel de-al doilea.
"Ceea ce s-a întâmplat este inadmisibil. Patru membri, într-un fel s-au altul din totalul de şase membri ai secţiei s-au abţinut. Secţia este nefuncţională la acest moment. S-a creat un privilegiu pentru cel care nu a primit aviz, iar eu întotdeauna am spus că procurorii trebuie să răspundă la fel ca şi ceilalţi pentru ceea ce fac. Voi face o sesizare către preşedintele CSM cu privire la aceste abţineri. Au fost două abţineri după ce, cei doi membri au văzut materialul pus la dispoziţie de procurorii DNA. Mi se pare o neîndeplinire a obligaţiilor pe care le ai ca membru al CSM. O abţinere se face eventual la începutul şedinţei,", a declarat Kovesi.
DNA a dispus azi reţinerea, pentru 24 de ore, a procurorului Gheorghe Dumitru şi a fostului membru CSM, Gheorghe Bucur. Procurorii DNA au precizat că, întrucât Secţia pentru procurori CSM nu a încuviinţat reţinerea lui Cojocaru Eugen, procurorii DNA nu au putut să dispună, faţă de acesta, măsura preventivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS