32.8 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSolomon, agent de circulaţie

Solomon, agent de circulaţie

Un taximetrist care bloca în centrul oraşului circulaţia, sfidând legea şi colegii de trafic, a fost cât pe ce să-şi ia şuturi de la primarul Craiovei.

Craiovenii care traversau vineri pe trecerea de la Palace, la intersecţia străzii Unirii cu strada Popa Şapcă, au fost martorii unei scene neobişnuite, care l-a avut în prim-plan pe primarul Craiovei. Antonie Solomon se afla într-o discuţie în apropierea trecerii de pietoni, când, ca la comandă, claxoanele maşinilor ai căror şoferi doreau să traverseze intersecţia au început să urle. Enervat la culme, primarul Solomon s-a îndreptat spre carosabil, unde a înţeles că şoferii gălăgioşi nu puteau trece din cauza unui taximetru staţionat neregulamentar înainte de semafor. Aproape de o criză, Solomon l-a somat pe taximetrist să părăsească imediat zona.

„Eşti nesimţit, de ce opreşti aici ca să blochezi tot traficul? Pleacă acum, altfel îţi promit că rămâi fără autorizaţia asta!“, i s-a adresat primarul Craiovei omului din maşina galbenă, bătând cu degetele în autorizaţia de taxi lipită de maşină. Secundele de mirare care l-au stăpânit pe taximetrist era să-l coste pe acesta mai mult decât o înjurătură moale: văzând că şoferul nu dă semne că s-ar conforma, primarul Antonie Solomon, care se îndepărtase de maşină, s-a întors în viteză, părând că a decis să treacă de nivelul discuţiilor. Orice ar fi avut însă de gând Solomon nu s-a întâmplat, fiindcă taximetristul a demarat în viteză.

Poliţia, puţină

 

Faptul că taximetriştii încalcă de sute de ori pe zi regulile de circulaţie şi ale bunului-simţ şi blochează o bandă de mers aşteptând clienţii la trecerea de pietoni de la Palace este cunoscut şi de poliţiştii doljeni, care însă n-au luat nici o măsură până acum, invocând lipsa de personal. „Ştim că se întâmplă asta şi am mai făcut verificări. Din păcate, nu avem decât trei echipaje rutiere şi cu ele trebuie să acoperim toată Craiova. Este regretabil că s-a ajuns până la intervenţia directă a primarului Craiovei. O să încercăm să gândim altcumva graficele echipajelor, ca să treacă mai des pe acolo şi să apuce să-i sancţioneze pe taximetriştii care încalcă legea“, a spus comisar-şef Nicuşor Badea, adjunctul şefului IPJ Dolj.

Rezolvarea nu este însă garantată, iar singura măsură valabilă – acordarea dreptului de intervenţie şi sancţionare Poliţiei Comunitare – este încă înţepenită la Ministerul Internelor, sub forma unui proiect de lege.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

15 COMENTARII