12.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateProfesoara agresoare suferă de afecţiuni psihice

Profesoara agresoare suferă de afecţiuni psihice

Cireşica Făgaş, profesoara de discipline tehnice de la Grupul Şcolar „Ion Mincu“, din Târgu Jiu, care, în urmă cu câteva zile, a agresat mai mulţi elevi, continuă să predea, deşi suferă de afecţiuni psihice. Aşa reiese dintr-un act medical şi din declaraţia medicului psihiatru Grigore Şerbănescu. În urma unei evaluări efectuate în luna septembrie 2005, Maria Drigă, psiholog în cadrul Spitalului Judeţean Târgu Jiu, a constatat mai multe afecţiuni şi a recomandat efectuarea unui examen psihiatric: „Structură de aspect schizoid, cu unele trăiri paranoide şi comportament socio-afectiv slab cenzurat. Se recomandă examen psihiatric“.

Medicul psihiatru Grigore Şerbănescu cunoaşte situaţia profesoarei Cireşica Făgaş, fiind în relaţii apropiate cu familia acesteia. El spune că suferă de psihoză maniaco-depresivă: „Ea are o psihoză maniaco-depresivă, dar nu era agitată. Îi cunosc foarte bine familia, pentru că suntem vecini. Trebuie să facă tratament şi cred că ar putea ieşi la pensie din motive medicale. Are o situaţie grea. Ea nu acceptă şi nu conştientizează boala“.

 

Responsabilitatea sancţionării, aruncată de la o instituţie la alta

 

Conducerea Grupului Şcolar „Ion Mincu“ şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj au început o anchetă cu privire la comportamentul profesoarei Cireşica Făgaş.

Dorina Popescu, directoarea Grupului Şcolar „Ion Mincu“, a spus că i-a cerut cadrului didactic să se trateze, dar a refuzat: „I-am cerut să-şi facă un examen de specialitate, dar a refuzat, motivând că nu are nici o problemă. Nu am putut să o conving. Are o problemă de comunicare cu toată lumea, nu numai cu elevii. Nu pot să iau măsuri împotriva ei. Am sesizat Inspectoratul Şcolar, care este în măsură să aplice sancţiuni“.

Liviu Andrei, inspectorul şcolar general, a precizat că măsurile trebuie luate în primul rând de conducerea unităţii de învăţământ: „Consiliul profesoral al şcolii trebuie să se autosesizeze şi să ia o hotărâre. Tot conducerea Consiliului profesoral trebuie să ceară Autorităţii de Sănătate Publică efectuarea unei evaluări, dar reprezentanţii instituţiei susţin că nu se poate face fără acordul ei. Profesoara susţine sus şi tare că este sănătoasă. Inspectoratul Şcolar nu are nici un fel de atribuţiuni“.

 

Conducerea şcolii se teme că profesoara s-ar putea răzbuna

 

Conducerea Grupului Şcolar „Ion Mincu“ se teme că incidentul s-ar putea repeta, iar profesoara s-ar putea răzbuna pe elevii care s-au plâns de comportamentul ei. „Profesoara vine la ore în continuare. Îmi fac griji că ar putea să se răzbune pe copii. Elevii care au reclamat comportamentul agresiv al profesoarei vor să intre la ore, dar există posibilitatea să găsească un motiv pentru a-i da afară. În cazul acesta, îi vom lua clasa respectivă“, a spus Dorina Popescu.

Reamintim că miercuri, 5 decembrie, patru elevi de la clasa a IX-a s-au plâns poliţistului comunitar şi conducerii şcolii că profesoara i-a agresat şi i-a jignit.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII