24.6 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimăria, partener doar la luat!

Primăria, partener doar la luat!

Faţada clădirii fostului hotel Palace din Craiova, monument arhitectonic de patrimoniu, va fi restaurată cu bani din sponsorizări.

Una dintre cele mai frumoase clădiri de patrimoniu din Craiova, fostul hotel Palace, nu a mai beneficiat de mult de lucrări de reabilitare, lucru pe care l-au observat marile concerne aflate în goană după noi parteneri şi clienţi.

Societatea Ursus Breweries, producătoarea berii „Timişoreana“, dezvoltă un proiect pe trei ani, care se desfăşoară în patru oraşe din ţară, printre care şi Craiova.

În cadrul proiectului, societatea comercială sponsorizează cu sume considerabile primăria, iar banii trebuie folosiţi numai pentru renovarea clădirilor monumente arhitectonice. Primăria Craiova, parteneră în proiectul „Timişoreana duce povestea Craiovei mai departe“, a primit deja un miliard de lei vechi în acest an pentru renovarea faţadei fostului hotel Palace, dar nu a întreprins nimic pentru demararea procedurilor legale de renovare.

 

Pompilică a fost de acord!

 

În schimbul banilor, primăria trebuia să faciliteze firmei plătitoare instalarea de bannere publicitare în locuri vizibile şi publice. Primarul Antonie Solomon recunoaşte că a primit banii, dar nu-şi face nici o problemă din faptul că pentru faţada fostului hotel nu există proiect. „Am primit un miliard de lei vechi de la Timişoreana, iar banii sunt în cont pentru că vor fi folosiţi doar pentru renovarea faţadei de la hotelul Palace. Nu ştiu când se vor demara lucrările la clădire pentru că nu avem nici măcar proiect tehnic“, a spus primarul Solomon. Obligaţia primăriei de a permite instalarea de bannere publicitare în Craiova a fost respectată printr-o altă înţelegere, în urma căreia un panou imens publicitar a fost instalat pe hotelul Jiul, locaţie care este de mult privată. „Le-am pus panouri publicitare pe Jiul pentru că am vorbit cu Pompilică (Pompiliu Şelea, administratorul hotelului Jiu – n.r.) şi a fost de acord să le pun acolo. Până când consiliul local va afla de dorinţa primarului de a renova faţada clădirii care se află în patrimoniul primăriei şi va decide alocarea de fonduri pentru acest lucru, banii din sponzorizări vor fi atât de puţini prin devalorizare, încât nu se va putea vopsi nici măcar uşa de la intrarea clădirii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU